enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Evlat nöbetine bir aile daha katıldı

Evlat nöbetine bir aile daha katıldı
27 Kasım 2021
258
A+
A-

DİYARBAKIR-UHA HABER / Diyarbakır Anneler’nin HDP il binası önünde sürdürdüğü evlat nöbetine bir aile daha katıldı. Tekirdağ’dan Diyarbakır’a giden Kaman çiftiyle birlikte eyleme katılan toplam aile sayısı 246’ya çıktı.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi 816’ncı gününde sürüyor.

Tekirdağ’dan Diyarbakır’a giden Esmer ve Memduh Kaman çifti, terör örgütü PKK’nın 19 yaşındayken kaçırdığı oğulları için oturma eylemine başladı. Kaman çifti 2014 yılında dağa kaçırılan çocuklarından o günden bu yana haber alamıyor.

“HDP’yi sorumlu tutuyorum”

Anne Kaman, 7 yıldır görmediği ve tüm aramalarına karşın hiçbir haber alamadığı oğluna hasret kaldığını söyledi. İzmir’de ikamet ettikleri sırada çocuğunun işe gitmek için evden çıktığını ve bir daha dönmediğini anlatan Kaman, “Bugüne kadar çocuğumuzu hep bizden sakladılar. HDP’yi sorumlu tutuyorum. HDP’den önce hiçbir çocuk ziyan olmadı, dağa kaçırılmadı. Çocuklarımızı ölüm için götürüyorlar. Kahrolsun HDP. Gitsin yerin dibine girsin ki evlatlarımız geri dönsün.” diye konuştu.

Oğlunun inşaatta çalıştığını ve fabrikaya girmek için başvuru evraklarını hazırladığını aktaran Kaman, işe giriş belgelerinin hala kendisinde durduğunu ifade etti.

“Baktım herkesin çocuğu geliyor ben de inanarak geldim”

Yaklaşık 2 yıl önce oturma eylemine katılmak istediğini fakat çevresindeki bazı kişilerin, “Oğlun gelmez, kimsenin çocuğunu getirmiyorlar.” iddialarının bu kararını ertelemesine neden olduğunu dile getiren Kaman, “Ben kararımı verdim, inandım, devletimize inandım. Baktım herkesin çocuğu geliyor. Bu nedenle ben de inanarak geldim.” dedi.

Oğluna seslenen Kaman, “Oğlum, her gün ağlıyorum, sızlıyorum. 7 yıldır gece gündüz bana zehir oldu. Eğer beni seviyorsan dön. Burada devlet bize kucak açmış. Seni bize teslim ederler. Oğlum, devletimize sığın, gel teslim ol.” ifadelerini kullandı.

Baba Kaman da evladını götürenleri şiddetle kınadığını ve lanetlediğini belirterek, sonuna kadar eylemi sürdüreceklerini vurguladı. “Aç da susuz da kalsam ayrılmayacağım. Çok şükür devletimiz bize kucak açtı.” diyen Kaman, oğluna kavuşmayı diledi.

Muhammed Emin Kaman ise ağabeyini çok sevdiğini dile getirerek, “Aylardır, yıllardır seni bekliyorum. Annem, babam hepimiz seni özledik, ne olursun gel.” dedi.

Evlat nöbetindeki aile sayısı son katılımla beraber 246 oldu. Şu ana kadar 33 aile evlatlarını terör örgütünden kurtardı.

[UHA Haber Ajansı, 27 Kasım 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.