enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM: Afganistan’da 14 milyon çocuk yetersiz besleniyor

BM: Afganistan’da 14 milyon çocuk yetersiz besleniyor
23 Kasım 2021
365
A+
A-

NEW YORK-UHA HABER / Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, Afganistan’da yaklaşık 14 milyon çocuğun yeterli gıdaya erişiminin bulunmadığını duyurdu.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, UNICEF, 14 milyon Afgan çocuğun açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ve bunların bir milyonunun ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

ülkedeki mevcut insani krizin, özellikle akut yetersiz beslenmeden muzdarip olanlar olmak üzere, savunmasız binlerce çocuk için ciddi bir tehdit oluşturduğu kaydedildi.

Açıklamada, ülkede yoksulluk ve işsizlik nedeniyle çok sayıda çocuğun farklı işlerde çalışmak zorunda kaldığı ve kızların ergenlik çağına gelmeden evlendirildiği bildirildi.

“Binlerce çocuk kızamık hastalığı riskiyle karşı karşıya”

Yarısı kız olan 4 milyondan fazla çocuğun bu sorunlar nedeniyle şu anda okula gidemediği kaydedilen açıklamada, ayrıca binlerce çocuğun da kızamık hastalığı riskiyle karşı karşıya olduğu vurgulandı.

Açıklamada, özellikle akut yetersiz beslenmeden muzdarip çocuklara bakmak için çabalarını hızlandırdıkları belirtildi.

UNICEF, uluslararası toplumu, binlerce çocuğun ölmesini önlemek için Afganistan’a insani yardımını artırmaya çağırdı.

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü de (FAO), 19 Kasım’da yaptığı açıklamada, Afganistan’da akut gıda güvensizliği ile yüzleşen insan sayısının en az 18,8 milyon olduğunu ve bu sayının yıl sonuna kadar 22,8 milyona yükselmesinin beklendiğini bildirmişti.

BM’ye bağlı Gıda ve Tarım Örgütü ile Dünya Gıda Programı’nın verilerine göre, ülke nüfusunun yarısından fazlasına denk gelen 22,8 milyon kişi ciddi anlamda gıda sıkıntısı yaşayacak.

Afganistan’da artan yoksulluk nedeniyle günlük gıda ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan çok sayıda aile, geçim sıkıntısı nedeniyle çocuklarını satışa çıkarıyor.

Öte yandan Taliban’ın ülke yönetimini devralmasının ardından Afganistan’a yönelik uluslararası yardımlar sona ermişti.

EK Kaynaklar *AA

[UHA Haber Ajansı, 23 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.