enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
00:56 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
00:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
00:45 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
00:38 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
00:35 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
00:31 Kosova’dan Mektup Var!
00:27 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
00:18 Türkiye-İtalya-Libya Zirvesi: Jeostratejik Denklemde İş Birliği
00:17 Aon, Formula 1 takımı Scuderia Ferrari HP’nin sponsoru oldu
00:08 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda bugün Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
00:04 Uyku bozuklukları Alzheimer hastalığının oluşumunda önemli bir faktör
00:01 Gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyelim: Z Kuşağı gençlerimiz daha atik, cesur! …
20:30 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avusturya’da Sokağa Çıkma Yasağı Geri Dönüyor

Avusturya’da Sokağa Çıkma Yasağı Geri Dönüyor
20 Kasım 2021
319
A+
A-

Günlük ve 100 bin kişideki COVID-19 vaka sayısını gösteren insidans değerinin ürkütücü boyutlara ulaştığı Avusturya’da, sokağa çıkma yasağı uygulamasına geri dönülüyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (VOA)’ya dayandırdığı Cem DALAMAN’ın haberine göre, Yasağın ülke çapında geçerli olacağını duyuran Başbakan Alexander Schallenberg, “Son birkaç hafta içinde aşılanmamış kişilerin aşılanması gerektiğini vurguladım. Yaptığımız tüm kampanyalara rağmen insanlara aşı yaptırmak mümkün olmadı. Şimdi kapanmaktan başka alternatifimiz kalmadı” şeklinde konuştu.

Schallenberg, sokağa çıkma yasağınının önümüzdeki Pazar gününü Pazartesi’ye bağlayan gece saat 00.00’da başlayacağını ve ilk etapta 10 gün süreceğini açıkladı.

Amaçlarının insanları aşı olmaya teşvik etmek ve sosyal hayattaki teması en aza indirmek olduğunu söyleyen Avusturya Başbakanı, bu sürenin sonunda yeni bir değerlendirme yapılacağını ve vaka sayılarında hissedilir bir azalma olmaması durumunda, sürenin 10 gün olmak üzere 12 Aralık’a kadar uzatılacağını, aşısızlarınsa daha uzun bir süre sokağa çıkamayacağını da belirtti.

Avrupa ülkeleri arasında en düşük aşılanma oranlarından birine sahip olan Avusturya’da nüfusun yaklaşık yüzde 65’i tam aşılı. Yeni uygulamaya göre 8,9 milyon nüfusa sahip ülkede doktorların, günlük yaşam için gerekli gıda ürünleri satan mağazaların ve eczanelerin dışında tüm dükkanların, sinemaların, tiyatroların, müzelerin kapalı olacağı açıklandı. Okullarınsa öğrencilerin maske takması koşuluyla açık kalması hedefleniyor.

Başbakan Alexander Schallenberg, 1 Şubat 2022’den itibaren tüm nüfusun aşı yaptırması talimatını da verdi. Schallenberg, söz konusu tarihin uygulama için gerekli anayasal hazırlık nedeniyle tespit edildiğini ifade etti. Avusturya, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında aşı zorunluluğu getiren ilk ülke olacak.

Almanya’daysa Federal Meclis’ten sonra Federal Konsey dün biraraya gelerek 25 Kasım’dan itibaren geçerli olacak “Salgınla mücadele yasası” adlı önlemler paketini onayladı. İktidarı devralmaya hazırlanan SPD, Yeşiller ve FDP’nin ortaklaşa hazırladığı öneriler paketine göre tam anlamıyla bir kapanma öngörülmüyor. Bunun yerine iş yerlerinde ve tren, otobüs gibi toplu taşıma araçlarında ‘3G’ kuralı (aşılanmış, test yaptırmış, hastalığı atlatmış kişilere izin verilmesi) uygulanacak. Hastane, yaşlı ve huzurevlerinde kalanların salgında özellikle korunması gerektiğinden buralarda çalışanlardan ve ziyaretçilerden aşı olup olmadığına bakılmadan günlük negatif PCR testi sonucu istenecek. Almanya, tedbirler sonrasındaki 7 günde ortaya çıkan rakamlara göre yeni önlemler uygulamalar konusunda karar verecek.

[UHA Haber Ajansı, 20 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.