enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa Birliği, Rus Wagner Grubu’na karşı yaptırım hazırlığında

Avrupa Birliği, Rus Wagner Grubu’na karşı yaptırım hazırlığında
16 Kasım 2021
604
A+
A-

BELÇİKA-UHA HABER / Avrupa Birliği, Rusya’nın Batı Afrika’nın Sahel bölgesindeki Rus paralı askerlerine karşı yaptırımlarla ilgili taslak bir liste hazırladı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanlarının toplantısında basın mensuplarına açıklama yapan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, bakanların Mali konusunu görüştüğünü belirterek “Wagner Grubu’na karşı yaptırımlar için yasal çerçeve kararlaştırmak için ortak bir arzu var” die konuştu.

Le Drian ayrıca olası yaptırımların Wagner Grubu ile çalışan şirketleri hedef alacağını da sözlerine ekledi.

Getirilecek yeni herhangi bir yaptırımın uzun prosedürlerden kaçınmak için AB’nin varolan yaptırım kurallarına eklenmesi bekleniyor.

Fransa’nın duruşuna destek veren diplomatlar Reuters’a yapıkları açıklamada varlık dondurma ve seyahat yasağı gibi yaptırımların mahkemeden geri dönmesini önlemek için kanıt toplamak üzere belirli bir süreye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Mali ile Fransa arasında Wagner Grubu gerginliği

Mali’de Fransa’nın askeri varlığını azaltma kararının ardından hükümetin Rus Wagner grubuyla iletişime geçmesiyle başlayan gerginlik sürüyor.

Fransız yetkililer Mali’de yapılan darbenin ardından göreve gelen askeri cuntanın 27 Şubat’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin sonrasında da iktidarda kalmak için Wagner Grubu’na yanaştığını savunuyor.

Eski Fransız sömürgesi Mali’nin geçici Başbakanı Choguel Maiga ise Fransa’nın askerlerini çekme kararının ülkede güvenlik boşluğu oluşturacağını belirterek “ülkesinin terk edilmiş hissettiğini ve güvenlik için başka seçenekleri değerlendirdiğini”duyurmuştu.

Reuters haber ajansı, çeşitli diplomatik ve güvenlik kaynaklarına dayandırarak Rus Wagner Grubu’nun ülkeye asker göndermesi için Malili askeri cunta ile Rus yetkililer arasında anlaşma yapılması ihtimali yüksek olduğunu bildirmişti.

[UHA Haber Ajansı, 16 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.