enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa Birliği, Rus Wagner Grubu’na karşı yaptırım hazırlığında

Avrupa Birliği, Rus Wagner Grubu’na karşı yaptırım hazırlığında
16 Kasım 2021
608
A+
A-

BELÇİKA-UHA HABER / Avrupa Birliği, Rusya’nın Batı Afrika’nın Sahel bölgesindeki Rus paralı askerlerine karşı yaptırımlarla ilgili taslak bir liste hazırladı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanlarının toplantısında basın mensuplarına açıklama yapan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, bakanların Mali konusunu görüştüğünü belirterek “Wagner Grubu’na karşı yaptırımlar için yasal çerçeve kararlaştırmak için ortak bir arzu var” die konuştu.

Le Drian ayrıca olası yaptırımların Wagner Grubu ile çalışan şirketleri hedef alacağını da sözlerine ekledi.

Getirilecek yeni herhangi bir yaptırımın uzun prosedürlerden kaçınmak için AB’nin varolan yaptırım kurallarına eklenmesi bekleniyor.

Fransa’nın duruşuna destek veren diplomatlar Reuters’a yapıkları açıklamada varlık dondurma ve seyahat yasağı gibi yaptırımların mahkemeden geri dönmesini önlemek için kanıt toplamak üzere belirli bir süreye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Mali ile Fransa arasında Wagner Grubu gerginliği

Mali’de Fransa’nın askeri varlığını azaltma kararının ardından hükümetin Rus Wagner grubuyla iletişime geçmesiyle başlayan gerginlik sürüyor.

Fransız yetkililer Mali’de yapılan darbenin ardından göreve gelen askeri cuntanın 27 Şubat’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin sonrasında da iktidarda kalmak için Wagner Grubu’na yanaştığını savunuyor.

Eski Fransız sömürgesi Mali’nin geçici Başbakanı Choguel Maiga ise Fransa’nın askerlerini çekme kararının ülkede güvenlik boşluğu oluşturacağını belirterek “ülkesinin terk edilmiş hissettiğini ve güvenlik için başka seçenekleri değerlendirdiğini”duyurmuştu.

Reuters haber ajansı, çeşitli diplomatik ve güvenlik kaynaklarına dayandırarak Rus Wagner Grubu’nun ülkeye asker göndermesi için Malili askeri cunta ile Rus yetkililer arasında anlaşma yapılması ihtimali yüksek olduğunu bildirmişti.

[UHA Haber Ajansı, 16 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.