enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Karanlık İnternet’te Narkotik Operasyonu: 150 Gözaltı

‘Karanlık İnternet’te Narkotik Operasyonu: 150 Gözaltı
28 Ekim 2021
344
A+
A-

WASHINGTON-UHA HABER / ‘DarkNet’ olarak bilinen ‘karanlık internette’ opioid ticaretine karşı uluslararası çapta yürütülen bir operasyonun sonucunda Amerika ve Avrupa’da 150 kişi gözaltına alındı. Amerikalı ve Avrupalı yetkililerin bugün yaptığı açıklamaya göre, gözaltına alınan uyuşturucu kaçakçılarından uyuşturucuların yanı sıra silah ve kara para da ele geçirildi.

Yurtta sulh, cihanda sulhABD Adalet Bakanı Yardımcısı Lisa Monaco, bakanlığın bünyesinde düzenlenen basın konferansında uyuşturucu kaçakçılarına seslenerek, “Karanlık internet diye bir şey yok. Biz oraya ışık tutabiliriz ve tutacağız da” ifadelerini kullandı.

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) Direktör Yardımcısı Jean-Philippe, ‘Dark HunTor’ adı verilen operasyonun sonuçlarının “muhteşem” olduğunu söyledi ve bu operasyonla, “karanlık internet dahil hiçbir yerde güvenlik güçlerinden kaçışın mümkün olmadığı” mesajının verildiğini söyledi.

Sadece özel bir ağ tarayıcısı aracılığıyla ulaşılan internet sayfalarının oluşturduğu ‘karanlık internet’ son yıllarda uyuşturucu kaçakçılığı dahil birçok suçta kullanılan bir araç haline geldi. Son 20 yıl içinde binlerce kişinin ölümüne neden olan opioid bağımlılığının yaygınlaşmasında ‘karanlık internet’ kullanımının da rolü arttı.

Karanlık Avcısı Operasyonu sonucunda Amerika’da 65, Almanya’da 47, Birleşik Krallık’ta 24, İtalya’da 4, Hollanda’da 4, Fransa’da 3, İsviçre’de 2 ve Bulgaristan’da 1 olmak üzere toplam 150 kişi gözaltına alındı. ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bu kişilerin yasadışı ürün ve hizmet satmayla suçlandıkları belirtildi.

Operasyonda ayrıca, nakit ve dijital olarak 31,6 milyon dolar para, 45 ateşli silah ve 234 kilogram uyuşturucuya el konuldu. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler arasında ayrıca 200 binden fazla ekstazi, fentanil, oksikodon, hidrokodon ve metamfetamin yer aldığı belirtildi.

Bakanlığın açıklamasına göre, 2020 yılının sonunda karanlık internette uyuşturucu kaçakçılığını önleme amacıyla başlatılan operasyon 2021 yılının başlarına kadar devam etti. Ocak ayında, dünyanın en büyük karanlık internet piyasası olarak bilinen ‘DarkMarket’ ağına uluslararası çapta büyük bir hamle yapıldığı da bakanlık yetkililerinin paylaştığı ayrıntılar arasında.

[UHA Haber Ajansı, 28 Ekim 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.