enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nden Çin açıklaması

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nden Çin açıklaması
15 Ekim 2021
1.047
A+
A-

UHA HABER / IOC Başkan Yardımcısı John Coates, Pekin’de düzenlenecek Kış Olimpiyat Oyunları öncesinde Çin’e insan hakları konusunda baskı yapmaktan kaçınıyor.

TRT'nin yeni kanalı TRT Spor Yıldız tanıtıldıUluslararası Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı John Coates, Çin de dahil olmak üzere herhangi bir ülkeye, Olimpiyat komitesinin ülkelere ne yapacaklarını söylemediğini ve insan hakları konusunda baskı yaptıklarını reddetti.

“IOC insan haklarına çok büyük önem veriyor”

Coates, Avusturalya Ulusal Basın Kulübü’ne yaptığı açıklamada IOC’nin bir dünya hukümeti olmadığını ve Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapan ülkelerin egemenliğine saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

“IOC insan haklarına çok büyük önem veriyor. IOC’nin görevi, Ulusal Olimpiyat komiteleri veya Olimpiyatlar içinde oyunların yürütülmesiyle ilgili hiçbir insan hakları ihlalinin olmaması. Bir ülkeye gidip onlara ne yapacaklarını söyleme yetkimiz yok. Bu bizim görevimiz değil ve oyunların veya Olimpiyat Komitesinin kendilerini yönetme biçiminin ötesine geçme yeteneğimiz yok.”

Çin’in başkenti Pekin, 4-20 Şubat 2022 tarihleri ​​arasında kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak.

[UHA Haber Ajansı, 15 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.