enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DSÖ en ölümcül menenjit türünü ortadan kaldıracak

DSÖ en ölümcül menenjit türünü ortadan kaldıracak
1 Ekim 2021
1.247
A+
A-

UHA HABER / Dünya Sağlık Örgütü, beyni ve omuriliği çevreleyen zarların iltihabıyla ortaya çıkan menejit hastalığına savaş açtı. 2030 yılına kadar hastalığın ortadan kaldırılması hedefleniyor. Hastalığın önlenmesinde menenjit aşısının önemine vurgu yapılıyor.

Mustafa Kemal AtatürkYüksek ateş, bilinç kaybı, titreme gibi belirtilerle ortaya çıkıyor, her yıl on binlerce kişinin ölümüne neden oluyor.

Beyin ve omuriliği çevreleyen zarların iltihaplanması olarak tanımlanan menenjit hastalığıyla mücadelede umut vaat eden bir gelişme yaşandı.

Dünya Sağlık Örgütü, en ölümcül menenjit türünün 2030 yılına kadar ortadan kalkacağını söyledi.

En tehlikeli tür ‘meningokok’

Menenjit, Sahra Altı Afrika’daki 20’den fazla ülkede en yaygın hastalık olarak dikkat çekiyor. Tedavi edilmediği takdirde bakteriyel menenjit, hızla yayılan salgınlara neden olabiliyor.

Nöroloji Ve Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu TRT Haber’de menenjit hakkında bilgi verdi.

“Bunun iki tipi var. Bir viral bir de bakteriyel tipi var. Bakteriyel tipi son derece yaygın. Daha büyük grubu oluşturuyor. 2019 yılında tüm dünyada 250 bin kişide gözlendi ve ölümle sonuçlandı.”

Bakteriyel menenjit türü olan Meningokok Menenjit, yüksek ölüm oranı nedeniyle en tehlikeli türlerin başında.

Tedavi edilmezse yüzde 80’e varan kısımda ölümle sonuçlanıyor. Tedavi olursa bir kısım tam tedavi oluyor. Bir kısımda ne yazık ki bir takım nörolojik seker dediğimiz sekerler kalıyor.”

DSÖ’den menenjit aşısı vurgusu

Dünya Sağlık Örgütü, menenjitin yalnızca sağlık alanında değil, ekonomik ve sosyal olarak da ağır sonuçları olduğunu belirtiyor. Bu nedenle hastalığı önleme ve tedavi çalışmalarına ağırlık veriliyor.

Özellikle aşının önemine vurgu yapılıyor.

[UHA Haber Ajansı, 01 Ekim 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.