enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:39
00:30 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:27 Gazze’de önerilen yeni ateşkesin detayları neler?
00:26 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
00:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
00:08 Gazeteci-yazar Sevda Türküsev, mütedeyyin seçmene “koyun” diyen seküler bağnazları yerin dibine soktu.
00:04 Muğla Büyükşehir Belediyesi, ülke genelinde artan orman yangınlarına karşı tüm birimlerini teyakkuza geçirdi
00:03 Eskişehir’de İstiklal Mahallesi Muhtarlığı’nca, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak ekmek dağıtılıyor!
23:31 ABD ve Suriye Dışişleri Bakanları kimyasal silahlar, yaptırımlar ve ‘İran’ın müdahalesini’ görüştü
23:15 Şimdi de ‘yangın’ bölücülüğü: Canhıraş mücadeleye rağmen ‘İzmir memleket değil mi?’ provokasyonu
22:00 Artan yangın riski nedeniyle Adıyaman’da ormanlara giriş ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.
21:22 Gazeteci-yazar Nihat Genç, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatını kaybetti
19:34 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, eski belediye başkanı Tunç Soyer tutuklandı.
13:19 Kocaelispor’un yeni transferi Haidara, Mali asıllı Fransız futbolcu…
12:57 TBMM’de zehirlenme şüphesiyle 100’ü aşkın kişi, ishal, kusma ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye başvurdu.
12:38 Trump: “Hiçbir ilerleme yok, memnun değilim”
10:35 Emekli aylıklarını 16 bin 881 TL’ye çıkaran teklif, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bulgaristan’da nüfus sayımı

Bulgaristan’da nüfus sayımı
29 Eylül 2021
308
A+
A-

UHA HABER / Bulgaristan’da 18’inci nüfus sayımı hem internet üzerinden hem de klasik usulle devam ediyor. Bugüne kadar 3 milyon 244 bin 750 kişi internet üzerinden sayıma katıldı. Sayım Türkler açısından da oldukça önemli.

Mustafa Kemal AtatürkBulgaristan’da 18’inci nüfus sayımı yapılıyor. Sayım, internet üzerinden ve klasik usulle iki ayrı koldan yapılıyor.

İnternet üzerinden sayıma 7 Eylül’de başlandı, bugüne kadar 3 milyon 244 bin 750 kişi internetten sayıma katıldı.

18 Eylül’den bu yana ise sayım memurları sahada kapı kapı dolaşıp sayım işlemini gerçekleştirmeye devam ediyor.

2011’de yapılan son sayımda Bulgaristan’ın nüfusu 7 milyon 364 bin 570 olarak tespit edildi. Ülkedeki Türk sayısı ise 588 bin 318 idi.

Sayıma ilişkin Türk nüfusun endişeleri var

Avrupa Birliği’nin en yoksul ülkesi olan Bulgaristan, dışarı göç veriyor. Ekonomik sıkıntıların yol açtığı göç ve düşük doğum oranı sebebiyle nüfusun bu sene 7 milyonun altına inmesi bekleniyor.

Geçmişte ülkedeki Türklere uygulanan ayrıştırma ve asimilasyon politikaları nedeniyle nüfus sayımları Bulgaristan’daki Türkler için oldukça önemli.

Ancak ülkedeki Türklerin nüfus sayımına ilişkin çekinceleri var.

Türklerin yoğun yaşadığı bazı bölgelerde nüfus memurlarının kayıtları kurşun kalemlerle alması, verilerin değiştirilmesi ihtimali konusunda endişeye yol açıyor.

[UHA Haber Ajansı, 29 Eylül 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.