enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’de Akaryakıt Sorununa Çözüm Ordu mu?

İngiltere’de Akaryakıt Sorununa Çözüm Ordu mu?
28 Eylül 2021
335
A+
A-

UHA HABER / İngiltere’de hükümet, tanker şoförü eksikliği nedeniyle yaşanan akaryakıt sıkıntısına acil çözüm önerisi olarak ordudan yardım alınmasını gündeme getirdi. Ağır vasıta sürücü eksiğinin mevcut askerlerle karşılanabileceğini söyleyen Boris Johnson’ın bu planı yürürlüğe koyup koymayacağı bilinmiyor. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (VOA)’ye dayandırdığı Barış Çimen’in haberine göre, hükümetten bu konuyla ilgili bir açıklama gelmese de Çevre Bakanı Georgia Eustice şimdilik ordunun göreve çağrılmayacağını söyledi. Eustice, “siviller sıkıntıya düştüğünde, ordunun acil müdahaleye hazır olması her zaman yaşanan bir durum” dedi.

Akaryakıt Satıcıları Derneği üyelerinin yüzde 90’ının ellerinde yakıt kalmadığını bildirdiğini açıkladı. Londra’daki pompaların çoğunda ‘hizmet dışı’ yazıyor. Sosyal medyada şikayetlerin git gide arttığı gözlemleniyor. Bazı yolcular havalimanında binecek taksi bulamadıkları yönünde mesajlar paylaşıyor.

Evlere iğne yapmak için giden sağlık çalışanının, benzini olmadığı gerekçesiyle hastasına gidemediğini bildirdiği bir haber, konunun farklı boyutlara kayabileceğinin işareti.

Ağır Vasıta Şoförler Derneği’ne göre İngiltere’de nakliye işinde 100 binden fazla şoför eksiği var. Avrupalı şoförlere kolay vize vererek İngiltere’ye çağırma planı ya da İngiliz ordusunu görevlendirmek gibi önerilerse, bugünün eksiğini gideremez gerekçesiyle eleştiriliyor.

İngiltere Ticaret Bakanı Kwasi Kwarteng taşımacılıkta ve petrol tedarikinde yavaşlama olmasın diye, ‘haksız rekabet yasasının’ askıya alındığını açıkladı. İçişleri Bakanı Priti Patel ve Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, ortak toplantılarla acil çözüm bulmaya çalıştıklarını açıklarken sürücüler, istasyon istasyon benzin ya da dizel yakıt arıyor.

Akaryakıt satıcıları temsilcileri, bakanlarla birlikte katıldıkları çözüm toplantısında, dillendirilen çözümleri olası bulmadıklarını, zaten yüzde 90’ı tükenmiş olan stokların eğitimsiz askerlerce telafi edilemeyeceğini belirttiklerini habercilerle paylaştı. Temsilciler, askerler rafineriden istasyona benzin aktarmayı öğrense de bunun en az 10 gün süreceğinin altını çizdi.

Hükümet açıklamalarında rafinerilerde bolca petrol bulunduğu, taşıyacak şoför bulunması halinde sorunun hemen çözülebileceği tekrar edildi ve çıkan haberlerden endişeye kapılan sürücülerin, panik alımlarla olayı bir çıkmaza soktuklarının altı çizildi.

Avrupa’dan üç aylık geçici vizeyle çağrılarak hem şimdiki krizi hem de yılbaşı alışverişlerinin yükünü alması umulan şoförlerin işlemlerinin en az iki hafta süreceği tahmin ediliyor. Hükümetin kendi içinde bazı bakanların Avrupa’da hali hazırda yaşanan şoför krizi nedeniyle bu fikri çok olası görmediği konuşuluyor.

Brexit sonrası bu yılın başında sınır kapılarında aç susuz, tuvaletsiz günlerce bekletilen şoförlerin İngiltere’ye gelmekte çok istekli davranmayacağı tahmin ediliyor. Yeni düzenlemelere aykırı olduğu gerekçesiyle, salamlı sandviçlerinin bile ellerinden alınışıyla gazetelere manşet olan kamyoncular, yılbaşı sonrası epey gündemde kalmıştı. Yardım kuruluşları ve hayırseverlerin yollarda kalan bu şoförlere erzak yardımı yaptığı bugünkü haberlerle yeniden hatırlandı.

Akaryakıt Satıcıları Derneği’nin verdiği bilgilere göre İngiltere’de 8 bin akaryakıt istasyonu var. Kendilerine bağlı 5 bin 500 istasyonda yakıtın yüzde 90’ının tükendiği bildirilmiş. Tüm bu manzaraya rağmen pompa görevlileri, sürücülerden gelen talebin beş misline çıktığını gözlemledi.

[UHA Haber Ajansı, 28 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.