enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’de Şoför Eksikliği Akaryakıt Krizi Yarattı

İngiltere’de Şoför Eksikliği Akaryakıt Krizi Yarattı
27 Eylül 2021
315
A+
A-

UHA HABER / Tankerleri kullanacak şoför bulunamaması nedeniyle İngiliz rafinerilerden benzin istasyonlarına yakıt taşınamıyor. Üçüncü gününü dolduran sorun, istasyonları çalışamaz hale getirdi. Sürücüler son birkaç litre yakıtla istasyon istasyon geziyor. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (VOA)’ya dayandırdığı haberine göre, Londra’nın şehir merkezinde işlek bir benzin istasyonunda pompalara “kullanım dışı” levhalarının asıldığını gören sürücüler ellerinde telefon, yakın benzin istasyonlarını araştırıyor.

Sektör temsilcileri çalışacak şoför bulunamadığından yakınırken Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Sky televizyonunda önce onları sonra da paniğe kapılarak istasyonlarda kuyruğa giren ve panik alımları yüzünden mevcut stokların hızlı tükenmesine neden olan sürücüleri hedef aldı. Shapps ağır vasıta taşıma sektörünün temsilcileri için ise “sorun üretiyorlar” dedi.

İngiliz basını haftasonunda 100 bin kadar şoför eksiği nedeniyle tedarik zincirinin koptuğu ve rafinerilerde petrol olmasına rağmen bunun istasyonlara taşınamadığı haberlerine yer verdi.

Ulaştırma Bakanı, Avrupa’dan 5 bin şoföre 3 aylık vize verip sektörü rahatlatma planını açıklarken ana muhalefet lideri Keir Starmer bu planın 100 bin kişiyi kapsayacak şekilde değiştirilmesini önerdi.

Grant Shaps, “Rafinerilerde yeterince petrol var” diyerek halkı paniğe kapılmamaya ve depolarını tam doldurmamaya çağırdı.

Bazı istasyonlar sıradaki sürücülere de petrol yetsin diye alımları sınırlandırdı.

Brexit karşıtları hükümeti yabancı şoförleri ülkeden kaçırmakla suçluyor.

İngiltere’de her ay 2 bin şoförün emeklilik ya da başka nedenlerle işi bıraktığı ama yerine sadece bin şoförün işe başladığı basına yansıyan bilgiler arasında.

Ulaştırma Bakanlığı’nın bir diğer kurtarma planıysa hızlı bir eğitim ve kolay ehliyet verme süreciyle, İngiltere içinden 50 bin kişinin sektöre kazandırılması.

[UHA Haber Ajansı, 27 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.