enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’de Okullar Eleştirilere Rağmen Açıldı

İngiltere’de Okullar Eleştirilere Rağmen Açıldı
8 Eylül 2021
280
A+
A-

UHA HABER / İngiltere’de okullar endişelere ve eleştirilere rağmen Pazartesi günü açıldı. Öğrenciler maske takmak zorunda değil ancak ortaokul öğrencilerine başlangıçta antijen testi sonucu sorulacak. Velilerin ve eğitimcilerin vaka sayısına ilişkin endişeleriyse ülkede gündemin önemli bir parçasını oluşturuyor.

Uzun kesintiler ve uzaktan eğitimle geçen 18 ayın ardından İngiltere’de milyonlarca öğrenci Pazartesi günü ders başı yaptı. Günlük hayatta Temmuz ortasından bu yana maske ve mesafe kurallarının kaldırıldığı İngiltere’de hükümet “temkinli normalleşme” olarak adlandırdığı süreci okullarda da başlattı.

İngiltere Eğitim Bakanı Gavin Williamson, aşıyla istenilen hedefi tutturduklarını ve zor bir eğitim yılı olmasını da göz önüne alarak öğrencilerin yerlerinin sınıflar olduğunu vurgulayarak, endişeleri gidermeye çalıştı. Endişeli öğrencilerin başvuracakları psikolojik danışma merkezlerine 17 milyon sterlin bütçe ayrıldığı bildirildi.

Sağlık görevlileri, öğrencilerin yaşları nedeniyle, Covid’le temas etseler bile hastalığı hafif atlatacakları konusunda güvence veriyor. Sınıflarda el dezenfektanı olacak ve havalandırmaya dikkat edilecek.

İngiltere’deki Türk Okulları Konsorsiyumu üyesi Erkan Pastırmacıoğlu VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada, öğretmen sendikaları ve muhalefetin, yeterli bilimsel dayanak olmadan alındığı gerekçesiyle bu kararı eleştirdiğini söyledi. Bir İngiliz okulunda devam ettirdiği Türkçe öğretmenliğini ‘uzaktan olması’ şartıyla kabul ettiğini belirten Pastırmacıoğlu, vaka sayılarının artmasından korktuğunu belirtti.

Bilimadamları sosyal mesafe ve maske zorunluluğu olmaması nedeniyle vakalarda sıçrama yaşanacağı konusunda uyarıda bulundu. Kararı eleştirenler okulların daha erken açıldığı İskoçya’yı işaret ediyor. Hükümetin resmi verilerinde İskoçya’da okullar açılır açılmaz vakaların tırmandığı, 15 yaş altı çocuklarda aniden üç katına çıktığı görülüyor.

İngiltere’de normalleşme adımlarının hızlı atılmasına karşı olanlar, 5-15 yaş arası çocuklar arasında, vakaların geçen yıla göre 30 kat daha arttığına dikkati çekiyor. Geçen yıl aynı dönem bu yaştaki çocuklar arasında her yüz binde on çocuk enfeksiyon kaparken, bu yıl bu sayı 300’e yükseldi.

Okul yöneticileri, kurallar gevşedi diye çok rahat davranmayacaklarını ve sınıfları sürekli havalandıracaklarını söyleyerek endişeleri gidermeye çalışıyor.

12-15 yaş çocukların aşılanmasının hala gündemde olduğu ülkede, bunun veli rızasına tabi olup olmaması tartışılıyor.

Haber: Barış Çimen / VOA 

[UHA Haber Ajansı, 08 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.