enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 Moskova: Türkiye, Rus bakır ithalatını yüzde166 artırdı
00:48 Kocaeli’ye sporda yeni vizyon… Yaşayan şehirde yeni vizyon… Yaşanan Stadyum projesi başlıyor…
00:43 Kastamonu’da gençler, sosyal medya ve internet bağımlılığından uzaklaştırılıyor…
00:41 Prof. Dr. Nuran Yıldız: CHP’nin iki büyük sorunu
00:35 İktidar, ekonominin 3 yıllık yol haritası olarak görülen Orta Vadeli Program’ı Resmi Gazete’de yayınladı.
00:29 A Milli Kadın Voleybol Takımımız, dünya ikincisi Filenin Sultanları’ndan notlar!
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden haberler: Seymen Battı-Çıktı Büyükşehir’le pırıl pırıl
00:18 İktidar, ekonominin 3 yıllık yol haritası olarak görülen Orta Vadeli Program’ı Resmi Gazete’de yayınladı.
00:16 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türkiye’de son 23 yılda yapılan spor yatırımları meyvelerini topluyor
00:15 Türkiye’den hoşlanmayan adam: Rusya Bilimler Akademisi üyesi sağlık uzmanı Gennadiy Onişenko
00:15 CHP İstanbul İl Başkanlığı ve öne çıkan gelişmeler…
00:10 MS hastalığıyla mücadele eden Türk pop müziğinin sevilen ismi Serdar Ortaç, sahnede şarkı sözlerini bir anda unuttu
00:02 The Hill gazetesinin haberine göre, ABD Başkanı Trump Maryland eyaletindeki Joint Base Andrews Hava Üssü’nde gazetecilere konuştu…
09:13 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Devlet, hukuka aykırı her girişime karşı kararlılıkla gereğini yapacaktır”
09:04 Yeni eğitim öğretim yılında bugün yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen ders başı yapacak.
08:52 CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaşanan olaylar ve sosyal medyada provokatif paylaşım yapanlar hakkında soruşturma
08:34 İletişim Başkanı Duran “Filenin Sultanları”nı kutladı
08:26 Hava savunma doktrininde “tespit, teşhis, takip, önleme ve imha” zincirinin kusursuz işlemesi esastır
06:57 CHP’nin Çok Katmanlı Krizi
06:50 Türkiye Yaşlı Profil Araştırması nedir ve neyi amaçlamaktadır?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman demiryollarında grev krizi sürüyor

Alman demiryollarında grev krizi sürüyor
4 Eylül 2021
398
A+
A-

UHA HABER / Alman Demiryolları, mahkemenin 1 ay içinde üçüncü kez yolcu ve yük hizmetini kesintiye uğratan makinistlerin grevinin durdurulamayacağı yönündeki kararından sonra temyize gitti. Grev nedeniyle uzun mesafe tren seferlerinin yüzde 75’i yapılamadı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, Alman Makinistler Sendikası (GDL) Alman Demiryolları ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından 1 Eylül’de ülke genelinde 1 ay içinde üçüncü kez 6 günlük greve gitmişti.

2 Eylül’de Alman Demiryolları, Frankfurt İş Mahkemesinden grevlerin durdurulmasına ilişkin ihtiyati tedbir alınmasını talep etmişti.

Frankfurt İş Mahkemesi önceki gün, sendikanın aldığı grev kararının durdurulamayacağı yönünde karar verdi.

Bunun üzerine Alman Demiryolları, bir üst mahkeme olan Eyalet İş Mahkemesi’ne başvuru yaparak yerel mahkemenin aldığı kararın temyizini istedi.

Maddi olarak makul teklif bekleniyor

Alman Demiryolları, GDL sendikasını, grevle yalnızca daha iyi çalışma koşulları ve maaş artışı sağlamaya çalışmayıp aynı zamanda siyasi hedefler peşinde koşmakla suçluyor.

GDL Başkanı Claus Weselsky, Frankfurt İş Mahkemesinin makinistlerin grevinin yasal, orantılı olduğunu açıkça belirttiğini vurgulayarak, “Alman Demiryolları, maddi olarak makul bir teklifte bulunana kadar grevi sürdüreceğiz. Bir teklif sunulduğunda her zaman müzakere etmeye hazırız” ifadesini kullandı.

GDL, talepleri karşılanmazsa makinistlerin iş bırakma eylemlerinin 7 Eylül saat 02.00’a kadar süreceğini kaydetmişti.

Seferler büyük oranda yapılamıyor

Öte yandan Alman Demiryolları, uzun mesafe trenlerin yaklaşık yüzde 75’inin grev nedeniyle çalışamadığını da bildirdi.

Bu arada, Alman kamuoyunda “greve” yönelik eleştiriler de artıyor. Alman yolcular derneği Pro Bahn ve Almanya Şehirler ve Belediyeler Birliği, grevin derhal sona erdirilerek, Alman Demiryolları ile GDL arasında anlaşmazlıkların yeni müzakerelerle çözülmesini istedi.

Alman Demiryolları her gün yaklaşık 860 uzun mesafe ve 20 binden fazla şehir içi treni işletiyor.

Ağustos ayında da greve gidildi

GDL üyeleri, daha önce 10-13 Ağustos ve 22-25 Ağustos’ta grev yapmıştı.

Alman Demiryolları, grev öncesi 600 euroluk yeni tip koronavirüs primini ve maaşlara zammın 36 aylık toplu sözleşme süresinde yapılmasını kabul ederken GDL, 28 aylık toplu iş sözleşmesi dönemi için ücretlere zam yapılmasında ısrar etti.

[UHA Haber Ajansı, 04 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.