enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Batı Afrika’da yeni virüs alarmı

Batı Afrika’da yeni virüs alarmı
11 Ağustos 2021
370
A+
A-

UHA HABER / Batı Afrika ülkelerinden Gine’de Ebola salgınının sona ermesinden iki ay sonra “Marburg virüsü” tespit edildi. Ölümcül virüsün salgına yol açmasından endişe ediliyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı haberine göre, Yaklaşık iki ay önce resmi olarak Ebola salgınının sona erdiğinin açıklandığı Batı Afrika ülkesi Gine yeni bir salgınla karşı karşıya. Ateşli bir hastalık olan ölümcül Marburg hummasına yol açan “Marburg virüsü”nün ülkede şu ana kadar bir kişide tespit edildiği ve bu kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ülkede Marburg virüsü vakası görüldüğünü doğrulayan Gine hükümeti hastayı tedavi eden sağlık çalışanları, ailesi ve yakınlarının da aralarında bulunduğu hastanın temas ettiği 155 kişinin gözetim altında tutulduğunu, 4 Ağustos’tan bu yana devam eden incelemelerde yeni bir vakaya rastlanmadığını açıkladı. Yetkililer halkı “dikkatli olmaya” ve şüpheli vakaları yetkili kurumlara bildirmeye çağırdı.

On kişilik bir Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibinin yerel sağlık kurumlarını desteklemek ve halkı teste tabi tutmak için bölgeye gönderildiği bildirildi.

DSÖ: Salgın potansiyeli taşıyor

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) açıklamalarına göre, Marburg virüsü Gine’nin güneyindeki Gueckedou’da 2 Ağostos’ta hayatını kaybeden bir kişide tespit edildi. Söz konusu kişinin bölgedeki hastanede tedavi altına alındığı, ancak semptomların kötüleşmesi üzerine tıbbi incelemelerin yapılması amacıyla başka bir kliniğe gönderildiği belirtildi. Hastanın belirtilerin ortaya çıkmasından yaklaşık bir hafta sonra hayatını kaybettiği açıklanırken, ölümü sonrası yapılan tahlillerde Ebola’ya rastlanmadığı, Marburg virüsü testinin ise pozitif çıktığı belirtildi.

DSÖ Afrika sorumlusu Matshidiso Moeti, pazartesi günü yaptığı açıklamada virüsün “geniş kesimlere yayılma potansiyeli” taşıdığı ve yayılmasının derhal durdurulması gerektiği uyarısında bulundu. DSÖ yetkilileri, virüs nedeniyle bölge çapında bir salgın tehlikesinin “yüksek” olduğu ancak bunun dünya genelinde bir salgına dönüşme ihtimalinin “düşük” olduğu öngörüsünde bulundu.

DSÖ’nün açıklamalarına göre, Ebola ailesi üyesi Marburg virüsü yarasalardan insanlara bulaşıyor. Virüs insandan insana ise vücut sıvıları veya yüzeyler aracılığı ile geçiyor. Virüsün yol açtığı Marburg humması hastalığının belirtileri arasında yüksek ateş ve şiddetli baş ağrısı bulunuyor. DSÖ’nün verilerine göre, hastalığın ölüme yol açma oranı yüzde 88. Şu ana kadar aşısı bulunmayan hastalığa geçmişte Doğu Afrika ülkelerinden Uganda’da rastlanmıştı.

EK Kaynaklar : dpa,AFP

(UHA Haber Ajansı, 11 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.