enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:28 Bakü, Gazze’ye askeri birlik gönderilmesi için BM kararını bekliyor
00:24 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
00:23 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
00:23 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
00:21 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
00:06 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:06 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
00:04 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ümitcan Uygun tutuklandı

Ümitcan Uygun tutuklandı
7 Ağustos 2021
621
A+
A-

UHA HABER / Esra Hankulu’nun ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun’un polise verdiği ifade ortaya çıktı. Uygun, 25 yaşındaki Hankulu’nun şüpheli ölümüyle ilgisi olmadığını savundu. Uygun, “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen’in ölümüyle ilgili dosyada da baş şüpheli olan Uygun’un polis ifadesi ortaya çıktı.

Ümitcan Uygun, ilk ifadesinde Esra Hankulu ile yakın arkadaş olduğunu söyledi.

Evinde kaldığını kabul etti

O gece Esra Hankulu’nun evinde olduğunu doğrulayan Uygun, sabah evden çıkmadan Hankulu’nun sağlıklı ve uyanık olduğunu iddia etti.

“Esra’nın ölümüyle bir ilgim yok”

3 saat sonra evdeki diğer kişilerin kendisini telefonla aradığını belirten Uygun,
“Esra’nın nefes almadığını söylediler. Ben de ambulansı ve polisi aramalarını, bildikleri ne varsa doğru şekilde anlatmalarını söyledim. Esra’nın ölümüyle bir ilgim yok” dedi.

Diğer şüphelilerin de ifadesi alındı

Sadece Ümitcan Uygun’un değil diğer şüpheliler Furkan G. ile Dilan C’nin de ifadesi alındı.

Furkan G. ifadesinde Esra Hankulu’nun Ümitcan Uygun ile bir süredir sevgili olduklarını ileri sürdü. Dilan C. ise Hankulu’nun öldüğünü haber verdikleri Uygun’un kendilerine “Bir sıkıntı olursa beni söylemeyin” dediğini iddia etti.

Esra Hankulu’nun ölümüyle ilgili gözaltına alınan Ümitcan Uygun’un da aralarında bulunduğu 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Ümitcan Uygun tutuklandı

Şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından Ümitcan Uygun, “kasten öldürme” suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Savcı, mahkemeden diğer iki şüpheli hakkında ise “suç delillerini karartma” suçundan, “konutu terk etmeme” adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarını talep etti.

Ümitcan Uygun, kasten öldürme suçundan tutuklandı. Diğer şüpheliler hakkında suç delillerini gizlemek suçundan adli kontrol kararı verildi.

Ağabeyi de gözaltına alındı

Ümitcan Uygun’un gözaltına alınmasının ardından, ağabeyi Erol Uygun, sosyal medyadan devleti aşağılayıcı paylaşımlarda bulundu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Erol Uygun’un Cumhuriyet Başsavcığının talimatıyla gözaltına alındığını açıkladı.

Ağabey Uygun’un emniyetteki işlemleri sürüyor.

(UHA Haber Ajansı, 07 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.