enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
00:56 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
00:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
00:45 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
00:38 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
00:35 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
00:31 Kosova’dan Mektup Var!
00:27 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
00:17 Aon, Formula 1 takımı Scuderia Ferrari HP’nin sponsoru oldu
00:08 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda yarın Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
00:04 Uyku bozuklukları Alzheimer hastalığının oluşumunda önemli bir faktör
00:01 Gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyelim: Z Kuşağı gençlerimiz daha atik, cesur! …
20:30 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Antalya Valisi Yazıcı, ‘Yerli ve Milli Firmalarımızla Dışa Bağımlılığı Azaltacağız’

Antalya Valisi Yazıcı, ‘Yerli ve Milli Firmalarımızla Dışa Bağımlılığı Azaltacağız’
18 Temmuz 2021
327
A+
A-

UHA HABER / Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ziyaretleri kapsamında Adokim Kimya firmasını ziyaret etti, yerli ve milli firmalarımızla dışa bağımlılığımızı azaltacağımızın altını çizdi.
(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Vali Ersin Yazıcı, Antalya’da ADO Grup şirketleri bünyesinde 2018 yılında kurulan ve 2020 yılı mart ayında üretim tesislerini faaliyete açan Adokim Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ.’yi ziyaret etti. Genel Müdür Tolga Sarı’dan üretim faaliyetleri ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Katma Değerli Ürünlerle Hem Şehrimize Hem Ülkemize Katkı
Yerli ve milli firmaların sayısının hızla arttığını belirten Vali Yazıcı; “Turizmin başkenti ve dünya şehri Antalya’mız sanayisiyle de özellikle son yıllarda başarılı işlere, başarılı firmalara ev sahipliği yapıyor. Ziyaret ettiğimiz Adokim Kimya, Türkiye’de ilk etil ve butil asetat üreten yerli firma olarak ülkemizde yılda 60.000 tondan fazla ithal edilen etil ve butil asetat ürünlerinin burada üretilerek ülkemiz sanayisine kazandırıldığının bilgisini aldık. Firmamız bu tip ürünlerde dışa bağımlılığımızı azaltarak önemli katma değerli ürünler üretip hem şehrimizin ekonomisine hem de ülkemizin ekonomisine destek veriyor. İnanıyorum ki; yerli ve milli firmalarımızla dışa bağımlılığımızı azaltacağız.” dedi.
Söz Sahibi Olmayı Hedefliyoruz
Hedeflerinin Türkiye’nin ve Dünya’nın etil ve butil asetat üreticisi olmak olduğunu söyleyen Genel Müdür Sarı; “Ülkemizde yılda 60.000 tondan fazla ithal edilen etil ve butil asetat ürünlerini biz üreterek ülkemiz sanayisine kazandırdık. Yerli ve milli üretimle bu ürünlerde ülkemizin dışa bağımlılığını azaltarak döviz rezervlerinin ülkemizde kalmasını sağlıyoruz. Boya, kaplama sektörü, yapıştırıcı, matbaa, ilaç, gıda ve kozmetik gibi birçok sektörde kullanılan etil ve butil asetat üretimi konusunda dünyada söz sahibi olmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.
Antalya’mız, Türkiye’miz Kazansın
Yerli ve milli firmaların her daim destekçisi olacaklarını aktaran Vali Yazıcı; “Yerli ve milli sanayi çok önemli. Kendi imzamızı taşıyan ürünlerimiz tüm dünyada aranır hale gelinceye kadar çalışmaya üretmeye devam edeceğiz. Yerli ve milli üretim yapan firmalarımızın sayısının her geçen gün hızla arttığını görmekten de büyük gurur duymaktayız. Siz kazanın, Antalya’mız kazansın, Türkiye’miz kazansın. Üretime katkı sunan herkesi kutluyor, başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

[UHA Haber Ajansı, 18 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.