enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:19 Terör örgütü katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde saldırılar gece-gündüz devam ediyor…
00:17 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG belli faaliyetlerini İsrail ile koordinasyon içinde yürütüyor”
00:13 ‘İş Operasyonları’ kategorisinde 2025 Hackett İnovasyon Ödülleri
00:12 CHP Jön Türk, Meşrutiyet, Milli Mücadele Birikiminin Sahibi mi Hasmı mı? -II-
00:09 Türkiye’nin İlk ve Tek Uluslararası Mücevher Fuarı’na Ziyaretçi Kayıtları Başladı…
00:05 Hollanda’da koalisyon krizi olur ve dışarıdan bir başbakan aranırsa, aranan kesinlikle Günay Uslu olur…
00:02 Zayıflama iğnelerini bırakanlar neler yaşıyor?
00:01 MİT’ten yurt dışında DEAŞ operasyonu: İntihar eylemcisi yakalandı
00:01 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
11:14 Petrolde Venezuela gerilimi: Arz endişesi fiyatları yükseltti
00:49 Çok Maksatlı ve Bulanıklaştırılmış Açıklamalar
00:46 Kocaeli Büyükşehir’den üst geçitlere buzlanma müdahalesi
00:42 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu haftada da gündem yoğun olacak…
00:37 “Türkiye-Azerbaycan Jeostrateji” Sempozyumu!…
00:35 Ukrayna’da Zoraki Barış Ne Kadar Kalıcı Olur?
00:32 Uluslararası Adalet Divanından Hukuki Tespit: İsrail Gazze’de İnsani Sorumluluklarını Ağır Biçimde İhlal Etti…
00:19 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarihi değerlere sahip çıkarak kültür mirasını gelecek nesillere aktarıyor…
00:18 CHP Jön Türk, Meşrutiyet, Milli Mücadele Birikiminin Sahibi mi Hasmı mı?
00:03 Trump’ın Ukrayna ’Barış’ Planı
00:03 SDG/YPG’nin Entegrasyonu: Kojonktürel Zorluklar ve Yapısal Avantajlar…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İHH ekipleri kurban bağışlarını ulaştırmak için yola çıktı

İHH ekipleri kurban bağışlarını ulaştırmak için yola çıktı
15 Temmuz 2021
781
A+
A-

UHA HABER / “Kurbanla Hatırla” sloganıyla kurban çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, hayırseverlerin iyiliklerini Türkiye ile birlikte dünyanın 65 ülkesine ulaştırmak üzere yola çıktı.

1993 yılında bir grup hayırseverin çalışmalarıyla Türkiye’de ilk defa vekâletle kurban projesini gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, 29 yıldır gerçekleştirdiği çalışmalarla her yıl onlarca ülkeyi ziyaret ederek milyonlarca insana yardım ulaştırıyor.

Kurbanla Hatırla” sloganının belirlendiği çalışma kapsamında İHH, Türkiye ile birlikte 65 ülkede Kurban organizasyonu gerçekleştirecek. 1200 TL olarak belirlenen Kurban çalışmalarında yetim çocuklar da unutulmayacak; bayramlık kıyafet hediyeleriyle mutlu edilecek.

İHH ekipleri kurban bağışlarını ulaştırmak için yola çıktı

“Tüm hazırlıklarımız tamam”

Hazırlıklarını tamamlayan İHH ekipleri, vakfın genel merkezinden dünyanın dört bir yanına dağılmak üzere yola çıktı. Ekipleri uğurlama programında Kurban organizasyonuna dair açıklamalarda bulunan İHH Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, Kurban çalışmasıyla birlikte sadece et götürmeyi hedeflemediklerini, mağdur ve muhtaçların tüm ihtiyaçlarına yönelik yeni çalışmaların temellerini attıklarını söyledi.

İHH ekipleri kurban bağışlarını ulaştırmak için yola çıktı

29 yıldır vakıf merkezinden mağdur ve mazlum coğrafyalara ekipler gönderdiklerini hatırlatan Aynacı, şunları kaydetti;

Yıllardır, Kurban vesilesiyle kardeşlik duygularının hatırlanmasına vesile olduk, yine bu çalışmalar için ekiplerimiz yola çıkıyor.

İçerisinde personellerimiz, gönüllülerimiz, gazeteciler ve bağışçılarımızın bulunduğu toplamda 129 kişilik ekibimiz 65 ülkeye gidecekler. Tüm hazırlıklarımız tamam. Ekiplerimiz Afrika’nın doğusundan batısına, Asya’nın güneyinden kuzeyine, Orta Asya’daki steplerden Balkanlardaki şehirlere kadar birçok bölgede çalışmaları yürütecekler. Bu sayede hem o bölgelerdeki ihtiyaçlara binaen su kuyuları, katarakt ameliyatları, okullar, sağlık ocakları ve diğer farklı projeleri de hayata geçirmiş olacağız. Ve yine bununla beraber ekiplerimiz Yemen’de, Arakan mülteci kamplarında, farklı coğrafyalarda, kriz bölgelerinde, savaş alanlarında yaşayan kardeşlerimize de ulaşarak onların yanında olduğumuzu, onlarla beraber olduğumuzu ve onları hatırladığımızı bir daha onlara göstermiş olacağız.

“Sadece bayramda değil”

İHH Kafkasya Masası’ndan Muhammed Hamza Nedimoğlu da, Azerbaycan’da kendilerinin yolunu gözleyen mağdurlara ulaşmak üzere hazırlıklarını tamamladıklarını, sadece bayramda değil yılın diğer aylarında da mağdur ve mazlumlara ulaşmanın yollarını aradıklarını söyledi. Nedimoğlu, kurbanın yanı sıra yetimler için de hem bayramlık kıyafet dağıtımı hem de sosyal etkinlikler yapacaklarını belirtti.

“Uzun bir yolculuk bizi bekliyor”

Vakfın Kurban çalışmaları için Kamerun’a gitmek üzere üzere yola çıkan bir diğer isim olan İHH Dış İlişkiler Masası’ndan Emre Çoban, Kurban Bayramının 3. günü akşamına kadar hayır sahiplerinin emanetlerini muhtaç ailelere ulaştıracaklarını söyledi. Çoban, elektriğin olmadığı bölgelerde çalışma yapacaklarını belirterek, “Heyecanlıyız, Kurbanla birlikte yeni projelerin fizibilite çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Uzun bir yolculuk bizi bekliyor” dedi.

Hayırseverler, İHH merkezlerinde elden ya da internet üzerinden çevrim içi olarak bağışlarını yapabiliyorlar.

[UHA Haber Ajansı, 15 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.