enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Emniyet’in engel tanımayan Motosikletli Polis Timleri: Yunuslar

Emniyet’in engel tanımayan Motosikletli Polis Timleri: Yunuslar
7 Temmuz 2021
348
A+
A-

UHA HABER / Onlar, Emniyet teşkilatının gözde birimi. Suçluların korkulu rüyası motosikletli polisler, hızlı ve çevik olmalarıyla tanınıyorlar. TRT Haber, mesaileri motosiklet üstünde geçen “Yunuslar”ın zorlu eğitimlerine ve müdahale sürecine tanıklık etti.

Onları ne dar sokaklar ne de trafiğin kilitlendiği yollar durduruyor.

Onlar Emniyet’in engel tanımayan Motosikletli Polis Timleri: Yunuslar.

Her gün yüzlerce suçu önlüyor. Olaylara en hızlı şekilde müdahale ediyorlar. Ancak Yunuslar ekibinde yer almak kolay değil.

TRT Haber ekibi, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde, mesaileri motosiklet üstünde geçen Yunuslar’ın zorlu eğitimlerine ve olaylara müdahale sürecine tanıklık etti.

Zorlu eğitimlerden geçiyorlar

Yunuslar, Emniyet teşkilatındaki binlerce gönüllü arasından titiz elemeler sonucu seçiliyor. Güne sporla başlayan kursiyerler parkur eğitimleriyle devam ediyor.

Motosikletli polis timlerine katılabilmek için erkeklerin en az 1,75, kadınların ise 1,70 boyunda olması gerekiyor.

İyi derecede İngilizce bilmek, insanlarla sık sık diyalog halinde olan yunuslar için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.

Zorlu eğitimler, ileri sürüş ve silah eğitimleriyle de destekleniyor. Düzenli spor ve tekrarlar hayat boyu devam ediyor.

Yunus polisler, motosikleti birer cambaz gibi kullanıyor

Motosikletler, Yunus polislerinin her şeyi. Kimi zaman narkotik kimi zaman asayiş operasyonlarına katılıyorlar. Sıkışık trafikte ya da dar sokaklarda motosikleti bir cambaz gibi kullanıyorlar.

Motosikletli polis ekipleri 1993 yılında dünyada ilk kez Türkiye’de kuruldu. Yunuslar’ın temel görevi ulaşılması zor noktalardaki olaylara hızlı müdehale etmek.

Çocukların ilgisini karşılıksız bırakmıyorlar

Huzur ve güvenliği sağlamak için motosiklet üzerinde gece gündüz demeden çalışıyorlar.

Baş döndürücü mesailerinde tek bir şey için duruyorlar. O da çocuklar…

Yunus polisleri, onları birer kahraman olarak gören çocukların ilgisini hiçbir zaman karşılıksız bırakmıyor.

Haber: Anıl Yağcı & Diyarbakır

[UHA Haber Ajansı, 07 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.