enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İçişleri Bakanı’ndan entegrasyon politikalarına eleştiri

İçişleri Bakanı’ndan entegrasyon politikalarına eleştiri
1 Temmuz 2021
547
A+
A-

UHA HABER / Almanya İçişleri Bakanı Seehofer, Würzburg’daki saldırının Somalili failine işaret ederek “Nasıl olup da 24 yaşındaki bir adam altı yıl sonra hâlâ evsizler yurdunda yaşıyor olabilir?” sorusunu yöneltti. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,epd / BK,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, geçen cuma günü Würzburg kentinde üç kişinin ölümüne neden olan bıçaklı saldırıyla ilgili olarak ülkedeki entegrasyon uygulamalarını eleştirdi.

Augsburger Allgemeine gazetesine konuşan Seehofer, “Genç bir adam altı yıl boyunca bir evsizler yurdunda yaşıyor ve kimse bakıp ilgilenmiyorsa uyguladığımız politikadan memnun olmam mümkün değil” dedi. Olayda kendini en çok meşgul eden konunun, Almanya’da yasal bir şekilde bulunan 24 yaşındaki birinin nasıl olup da altı yıl sonrasında hâlâ bir evsizler yurdunda yaşadığı sorusu olduğunu belirten Seehofer, federal hükümet ve eyaletler düzleminde entegrasyon çabalarının güçlendirilmesinin düşünülmesi gerektiğini kaydetti.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer

Saldırının arka planının henüz tam olarak aydınlatılamadığını belirten Seehofer, “Failin İslamcı görüşlere sahip olduğuna dair elimizde bulgular var. Ek olarak psikolojik sorunlar da bulunuyor” diye konuştu.

Üç ölü, yedi yaralı

24 yaşındaki Somalili zanlı cuma günü bir alışveriş merkezinden aldığı bıçakla şehir merkezinde yayalara gelişigüzel saldırmış, üç kişi yaşamını yitirirken beşi ağır, yedi kişi yaralanmıştı. Zanlının 2015’te Almanya’ya geldiği, iltica başvurusunun 2016 yılında reddedilmesinin ardından ülkede geçici koruma statüsüyle bulunduğu bildirildi. Zanlının saldırı öncesinde de agresif davranışları nedeniyle poliste kaydının bulunduğu ve psikiyatriye sevk edilmiş olduğu açıklanmıştı.

Görgü tanıkları, zanlının olay yerinde iki kez “Allahu ekber” diye bağırdığını bildirmiş, polis tarafından bacağından vurulduktan sonra götürüldüğü hastanede verdiği ifadede de olayı “benim cihadım” diye nitelendirdiği kaydedilmişti.

Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili İçişleri Bakanı Seehofer, Almanya’da aşırılıkçılık ve terörizm tehdidine de dikkat çekerek İslamcılar, sağ ve sol aşırılıkçılar gibi çok yönlü tehditlerle karşı karşıya olunduğunu söyledi. Pandemi nedeniyle durumun daha da kötüleştiğini belirten Seehofer, “Bir alarm halindeyiz. Güvenliğimiz ve demokrasimiz çok yönlü tehdit altında” diye konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 01 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.