enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:08 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:08 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:07 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
00:02 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:01 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
09:52 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:27 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
06:51 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
00:52 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
00:45 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
00:17 EÜ’de Ramazan Huzuru: İftar sofrası tasavvuf musikisi ile taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Meclis’te yoğun gündem

Meclis’te yoğun gündem
21 Haziran 2021
821
A+
A-

UHA HABER / Meclis gündemi yeni haftada yine yoğun olacak Genel Kurul’da askeri yargı kanununda değişiklik öngören teklif ele alınacak. 4’üncü yargı paketi de Adalet Komisyonu’nda görüşülecek. Ayrıca Sayıştay Başkanı ve RTÜK’ün 3 üyesi seçilecek.

Bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi yoğun olacak. Genel Kurul’da askeri yargı kanununda değişiklik öngören teklif ele alınacak. 4’üncü yargı paketi de Adalet Komisyonu’nda görüşülecek. Ayrıca Sayıştay Başkanı ve RTÜK’ün 3 üyesi seçilecek.

Meclis gündeminde yargıyı ilgilendiren düzenlemeler var. Askeri yargı kanununda değişiklik yapan kanun teklifi, Genel Kurul gündemine gelecek.

Askeri suçlara ilişkin uzman mahkemeler yeniden belirleniyor

Düzenlemeyle, askeri suçlara ilişkin yargılamaları yapacak uzman mahkemeler belirleniyor. Askeri suçların soruşturması ve kovuşturmasında uygulanacak istisnai hükümler de yeniden düzenleniyor.

Teklife göre, askeri suçlardan dolayı soruşturma izni verecek makamlar askerlerin görevlerine göre tayin edilecek. Hizmetin niteliğine göre, dava belgeleri en yakın amire iletilecek.

4. yargı paketi meclis gündeminde

Komisyonlarda da önemli düzenlemeler ele alınacak. 4’üncü yargı paketi Adalet Komisyonu’nda görüşülecek. Boşanmış eşe karşı işlenen suçlar, eşe karşı işlenmiş gibi ağır cezaya çarptırılacak.

Tutuklamalarda somut delil şartı aranacak. Adli kontrol iki yılla sınırlandırılacak ve 4 ayda bir gözden geçirilecek. Mağduriyetlerin önüne geçmek için adliyelerde 7 gün 24 saat boyunca ifade alınabilecek.

Sayıştay Başkanı ve Rtük’ün 3 üyesi seçilecek

Genel Kurul’da ayrıca, Sayıştay Başkanı seçimi ve RTÜK’ün boş bulunan 3 üyeliği için de seçim yapılacak.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 21 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.