enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:16 İzmir’de bugünden itibaren su tüketiminin yoğun olduğu 11 ilçede planlı ve dönüşümlü su kesintilerine başlanacak…
00:10 Azerbaycan ve Ermenistan Barış Görüşmeleri : Abu Dabi
00:03 Dışişleri Fidan’ın üniversite diplomasına ilişkin iddiaları yalanladı
00:02 Kocaeli Ticaret Odası’dan (KOTO), Mobilya Sektörü’ne yönelik bilgilendirme ve istişare toplantısı
22:22 Tarihi komisyonun ilk toplantısı sona erdi
12:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi bölgesinde kutupbaşı yapacağız
08:07 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
00:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
00:49 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
00:41 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
00:41 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
00:41 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
00:33 Rusya’da bilime ve akla yatırım
00:28 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
00:20 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
00:17 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
00:15 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail’de Netanyahu karşıtları koalisyon için anlaştı

İsrail’de Netanyahu karşıtları koalisyon için anlaştı
4 Haziran 2021
926
A+
A-

UHA HABER / İsrail’de muhalefet partileri koalisyon hükümetini kurmakta anlaştı. Son iki yılda dört kez genel seçim yapılan İsrail’de yeni bir hükümet kurulmak üzere.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı dpa, Reuters’in haberine göre,İsrail’de bir dönem kapanıyor. Ülkenin en uzun süre görevde olan Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu hükümet dışında bırakacak anlaşma sağlandı.

Son iki yılda dört kez genel seçim yapılan ülkede, mart ayındaki son seçimlerde Netanyahu ve partisi Likud en yüksek sandalye sayısına ulaşmış ancak hükümet kuramamıştı. Hükümetin kurulamamasının ardından muhalefet lideri Yair Lapid’e hükümeti kurmak için çarşamba gecesine kadar 28 gün süre verilmişti.

Sürenin dolmasına kısa bir süre kala, ana koalisyon ortakları, aşırı sağcı Yamina partisi ve merkezdeki Yesh Atid partisi, toplam 8 parti bir araya gelerek koalisyon hükümetini kurma kararı alındığını duyurdu.

Yeni hükümetin 14 Haziran’da göreve başlaması bekleniyor. Ancak öncesinde 120 milletvekilli parlamentoda salt çoğunluğun oyunu alması gerekiyor.

Çok partili koalisyon parlamentoda da onaylanırsa, Başbakan Netanyahu’nun 12 yıllık iktidarı sona ermiş olacak. Ancak sekiz partili koalisyonun fiilen yürüyüp yürüyemeyeceği konusunda şüpheler bulunuyor. Kaolisyonu oluşturan bileşenler arasındaki farklılıklar büyük. Kurduğu internet start-up girişimiyle milyoner olan Bennett ulusalcı-muhafazakar siyaseti temsil ediyor, partisi de Yahudi yerleşimcilere yakın olarak biliniyor. Koalisyon ortakları sol görüşlü Meretz, İşçi Partisi ve Arap Raam partisi ise bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasından yana ve İsrail’in son yıllarda izlediği kitlesel yerleşim politikasına karşı çıkıyor.

Siyasi uzmanlar da hakkında yolsuzluk davaları süren Likud Partisi Genel Başkanı Benyamin Netanyahu’nun, iktidar koalisyonunu kırmak ve yeni seçimlerin önünü açmak için mümkün olan her şeyi yapacağı görüşünü dile geitiriyor.

İki yıl Bennett, iki yıl Lapid

Yapılan anlaşmaya göre, aşırı sağcı Yamina Partisi’nin lideri Naftali Bennett, başbakanlık görevini üstlenecek ilk isim olacak. Lapid ise başlangıçta dışişleri bakanlığı görevini devralacak ve iki yıl sonra Bennett’in yerine başbakanlık koltuğuna oturacak.

Yair Lapid liderliğindeki Yesh Atid (Gelecek Var Partisi) Mart seçimlerinden Netanyahu’nun sağcı muhafazakar Likud’undan sonra en güçlü ikinci güç olarak çıkmıştı. Lapid, televizyon sunucusu olarak kariyerinin ardından siyasete girmişti. Önceki Netanyahu hükümetinde maliye bakanı olarak görev yaptı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 04 Haziran 2021]

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.