enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da ibre yeniden Birlik partilerine döndü

Almanya’da ibre yeniden Birlik partilerine döndü
3 Haziran 2021
468
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da genel seçimler yaklaşırken son yapılan anket, Hristiyan Birlik Partilerinin 1 puan farkla yeniden Yeşiller’in önüne geçtiğini gösteriyor. Yeşiller’in başbakan adayı Baerbock’a destek ise sürüyor. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / GY, HS)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da 26 Eylül’de yapılacak olan genel seçimler öncesi yayınlanan yeni bir anket, iktidar ortağı Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Hristiyan Sosyal Birlik’in (CSU) oylarının 1 puan arttığını ve Birlik partilerinin yeniden Yeşiller’in önüne geçtiğini gösteriyor.

Kamuoyu araştırma şirketi Forsa Enstitüsü’nün yaptığı ankete göre, CDU/CSU yüzde 25 oy oranıyla yarışı önde götürüyor. Seçimlerin iddialı partisi Yeşiller’in oy oranı ise geçen haftaya göre 1 puan azalarak yüzde 24’e geriledi. Forsa’nın önceki anketinde iki parti arasındaki durum tam tersiydi. Buna rağmen Yeşiller 2017 seçimlerine göre oylarını yüzde 15’in üzerinde artırmış durumda.

Liberal çizgideki Hür Demokrat Parti’ye (FDP) destek ise 1 puan artarak yüzde 14 oranındaki Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile aynı seviyeye geldi. Sağ popülist parti Almanya için Alternatif’e (AfD) destek de 1 puan civarında azalarak yüzde 9’a geriledi. Ankete göre Sol Parti ise bu Pazar seçim olsa sandıktan yüzde 6 ile çıkacak.

Yeşiller’in adayı ilk sırada

Başbakanlık görevi konusunda partisi geriye düşse de Yeşiller’in adayı Annalena Baerbock hâlâ seçmenler nezdinde en popüler siyasetçi. Anket, seçimlerde doğrudan başbakan adayına oy veriliyor olsaydı Baerbock’un yüzde 24 ile yarışı ilk sırada tamamlayacağını öngörüyor. Buna karşın Hristiyan Birlik partilerinin adayı Armin Laschet’in oy oranı yüzde 19, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı olan SPD’nin adayı Olaf Scholz’un oy oranı ise yüzde 14 seviyesinde.

Almanya’da 16 yıldır başbakanlık görevini yürüten Angela Merkel aday olmayacağını açıklamıştı. Almanya’da Federal Meclis seçimleri 26 Eylül’de yapılacak.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 03 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.