enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:50 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:49 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:35 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:19 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
00:13 2026 Kış Olimpiyatları Milano ve Cortina’da geçit törenleriyle başladı
10:07 UHA / İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
09:04 e-Birliktelik kampanyasıyla 12 bin işletmeye 21 milyon destek
08:39 SPD Başkanı Yıldız: Ankara’da su krizi riski yok
08:32 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
00:59 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:39 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
00:37 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:21 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:15 Minnesota’da Kriz Büyüyor
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Bel ağrısı nüfusun yüzde 75-85’inin yaşamlarının herhangi bir dönemini etkiliyor
00:06 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
06:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DSÖ: Siyaset araştırma sürecini zehirliyor

DSÖ: Siyaset araştırma sürecini zehirliyor
30 Mayıs 2021
497
A+
A-

UHA HABER / DSÖ, koronavirüsün kökenini araştırmak için yürütülen sürecin “siyaset tarafından zehirlendiği” açıklaması yaptı. Örgüt, siyaset ve bilimi ayırma çağrısında bulundu.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP’nin haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), cuma günü yaptığı açıklamada, koronavirüsün kökenini bulma çalışmalarının “siyaset tarafından engellendiğini” belirtti ve bilim insanlarının gizemi çözmek için yürüttükleri çalışmalarda mesafeye ihtiyaç duyduğunun altını çizdi.

DSÖ Acil Durum Komitesi Başkanı Michael Ryan, “Bilimi siyasetten ayırmaya ve düzgün, pozitif bir ortamda cevabı bulma yolunda çalışmalara devam edilmesini talep ediyoruz. Bütün bu süreç, siyaset tarafından zehirleniyor” dedi.

Vuhan’da araştırmacılar hastanelik oldu iddiası

DSÖ, koronavirüsün kökeninin yeniden ve daha derin araştırılması konusunda baskılarla karşı karşıya. Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Joe Biden, ABD istihbarat komitesinden virüsün Çin’de ilk olarak bir hayvan pazarında mı yoksa laboratuvar kazası olarak mı oluştuğunun araştırılmasını talep etmişti.

Bu karar Washington’daki bir istihbarat raporunda, Vuhan’da bulunan Viroloji Enstitüsü’nde üç araştırmacının 2019 yılının Kasım ayında gribe benzeyen bir hastalık nedeniyle hastanelik olduğunun yer alması üzerine verilmişti.

DSÖ üye ülkelerinin gerçekleştrdiğii toplantıda, örgütün gizemi çözmek için atacağı adımlar konusundaki açıklık konusunda baskı yapılmış, bu gizemin çözülmesi gelecekteki olası pandemilerin önüne geçmenin bir yolu olduğu belirtilmişti.

DSÖ sözcüsü Fadela Chaib konuya ilişkin cuma günü yaptığı değerlendirmede, “Teknik ekip, bundan sonraki çalışmalar için bir teklif hazırlayacak ve genel müdüre sunacak. Müdür de üye ülkelerle atılması gereken adımlar hakkında konuşacak. Bir zaman çizelgesi mevcut değil” dedi.

DSÖ’ye göre ‘laboratuvar tezi’ olasılık dışı

Koronavirüsün kaynağını bulmak için salgının başlangıç noktası olarak kabul edilen Vuhan’da bu yılın başında incelemeler yapan DSÖ uzmanları, virüsün hayvanlardan insanlara nasıl geçtiği sorusuna yanıt bulamamış ve koronavirüsün “laboratuvar üretimi” olduğu tezinin ise “son derece olasılık dışı” olduğu ifade edilmişti.

Ancak ABD, Çin’i uzmanların araştırmalarına müdahale etmek ve incelemeleri engellemekle suçluyor. Çin, ABD’nin yanı sıra Danimarka, İngiltere, Avustralya ve Japonya ile birlikte 13 ülkenin imza attığı bir açıklamayla da bilim insanlarının verilere ve numunelere erişimini engellemekle eleştirilmişti. Açıklamada, uzmanların hazırladığı raporda virüsün laboratuvar kaynaklı olduğu iddiasının “son derece ihtimal dışı” ifadesinin yer alması için de etkide bulunduğu öne sürülmüştü.

DSÖ uzmanları Vuhan’da hastaneler, araştırma enstitüleri ve yaban hayvan satışı yapılan Huanan pazarında incelemelerde bulunmuş, ilk tespit edilen koronavirüs vakalarından bazılarının bu pazardan kaynaklandığı ortaya çıkmış, ancak hepsinin kökeninin burası olduğuna dair bir kanıt bulunamamıştı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 30 Mayıs 2021]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.