enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

27 Mayıs’ta Demokrasi Adası’nda

27 Mayıs’ta Demokrasi Adası’nda
26 Mayıs 2021
483
A+
A-

UHA HABER / AK Parti 27 Mayıs’ta Demokrasi Adası’nda. AK Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı 27 Mayıs Askeri Darbesi’nin 61. yıldönümünde, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürülen Yassıada’da gerçekleştirilecek.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘AKŞAM Gazetesi‘den aktardığı haberine göre, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, perşembe günü Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda yapılacak. Toplantı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında olacak.

Başkan Erdoğan, Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak anılan 27 Mayıs 1960 darbesinin 61’inci yılında Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda olacak.

Başkan Erdoğan geçen yıl Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın açılışını gerçekleştirmişti.

ADADA ANMA PROGRAMI

Erdoğan, burada düzenlenecek anma programına katılacak. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı da aynı gün gerçekleştirilecek.

Toplantıya, AK Parti’nin 81 ilden ana kademe, kadın ve gençlik kolları başkanlarının katılması bekleniyor.

5 YILDA TAMAMLANDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOBB, GTİ işbirliğiyle yap-işlet-devret modeliyle, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin ardından idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın yargılamasının yapıldığı Yassıada’yı restore etti. Tarihi ve kültürel değerlere sahip yapıların korunarak yenilenmesi ve halkın hizmetine sunulması amacıyla 2015 yılında temeli atılan proje geçen yıl tamamlandı.

CAMİ VE HASTANE İNŞAATINDA İNCELEME

Başkan Erdoğan, Cezayirli Hasan Paşa Camisi, Kasımpaşa’daki Divanhane ile Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kasımpaşa Ek Binası’nı ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

ALTUN: SEÇİMLER TAKVİME UYGUN OLARAK YAPILACAK

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından erken seçim çağrılarıyla ilgili açıklama yaptı. Seçimlerin takvime uygun şekilde yapılacağının özellikle altını çizen Fahrettin Altun, “6 ay sonra ne olacak ki böylesine cüretkâr sözler söyleyebiliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’NİN METNİ SON AŞAMAYA GELDİ

YENİ ANAYASA MESAİSİ HIZLANDI

AK Parti’nin Anayasa Bilim Kurulu tarafından hazırlanan anayasa taslak metni son aşamaya geldi. Metin önce MHP’ye sunulacak. Yapılacak ortak çalışmanın ardından diğer partilerle paylaşılacak.

Siyasi partiler, yeni anayasa çalışmalarına devam ediyor. AK Parti, Anayasa Bilim Kurulu Başkanlığı’nda yürütülen taslak metne son şeklini vermeye hazırlanıyor. Yargıdan ifade özgürlüğüne, Meclis’in görev ve yetkilerinden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne kadar birçok önemli başlık tamamlanırken, AK Parti yeni anayasanın tam mutabakatla yapılmasından yana. Taslak metin üzerinde hem muhalefetin hem de sivil toplum kuruluşlarının desteği istenecek. Metin üzerinde MHP ile ortak çalışma yürütülecek. MHP, anayasa için hazırladığı taslak metni ilk açıklayan parti oldu. 100 maddelik teklifte, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin güçlendirilmesinden yana tavır ortaya konuldu.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 26 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.