enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:37 Erken teşhis ve uygun tedaviyle Ankilozan Spondilitte omurga hasarı önlenebilir…
10:12 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:26 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
09:21 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı…
08:57 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:19 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
07:05 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı röportajın 3. bölümü…
07:01 Başkent Lefkoşa’daki yapımı yaklaşık 3 yıl süren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Külliyesi’nin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak…
00:46 Mardin Telkârisi Turizmle Buluşuyor…
00:29 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur
23:31 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:41 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı
12:18 Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:34 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
06:51 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
06:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İzmir ve Diyarbakır Baroları’ndan Peker’in iddialarına ilişkin suç duyurusu

İzmir ve Diyarbakır Baroları’ndan Peker’in iddialarına ilişkin suç duyurusu
25 Mayıs 2021
478
A+
A-

UHA HABER / İzmir ve Diyarbakır Baroları Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili suç duyurusunda bulunarak soruşturma talep etti. Diyarbakır Bürosu, insanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımının işlemediğine dikkat çekti.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı haberine göre, İzmir ve Diyarbakır Baroları suç örgütü lideri Sedat Peker’in videosunda adı geçenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir Barosu Başkanlığı’nın açıklamasında, Peker’in konuşmalarının devlet ve mafya ilişkileri açısından çok önemli itiraflar barındırdığı, bu itiraf ve açıklamaların ciddiyetle ele alınarak bağımsız yargı tarafından değerlendirilmesinin hukuk devleti olma iddiasının gereği olduğu vurgulandı.

Peker’in açıklamalarının yaklaşık bir aydır milyonlarca kez izlenmesine ve tarafların defaatle açıklamalar yapmasına rağmen henüz açılmış bir soruşturma bulunmadığına dikkat çekildi.

İzmir Barosu’nun açıklamasında, “2 Mayıs 2021 – 23 Mayıs 2021 tarihleri arasında Sedat Peker isimli şahsın YouTube hesabında yayınlanan 7 ayrı videoda belirttiği hususlarla ilgili olarak; Sedat Peker, Süleyman Soylu, Mehmet Ağar, Tolga Ağar, Erkan Yıldırım ve videolar incelenip gerekli araştırmalar yapıldığında savcılıkça tespit edilecek diğer kişiler hakkında, Baro Başkanlığımız tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur” denildi.

Resim

Soruşturmanın selameti açısından iddiaların odağında bulunan Soylu’nun da derhal İçişleri Bakanlığı görevinden alınması talep edildi.

Baronun açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti’nin söz konusu süreci etkin bir soruşturma yürüterek çözmek zorunda olduğu belirtilerek, “Aksi durum; hukukun tamamen ortadan kalktığı, güçlü olanın, illegal işlere bulaşanın sözünün tek geçer akçe kabul edildiği bir ülke gerçeği ile toplumu baş başa bırakacaktır. Bunun kabulü asla mümkün değildir” ifadelerine yer verildi.

Diyarbakır Barosu’ndan uluslararası hukuk vurgusu: Zaman aşımı işlemez

Diyarbakır Barosu da Sedat Peker’in açıklamalarıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir ihbar dilekçesi verdi. Dilekçeyle Peker’in konuşma içerikleri gözetilerek, “1990’lı yıllarda başta Diyarbakır olmak üzere Türkiye’nin çeşitli kentlerinde yaşanan cinayetlere ilişkin şüphelilerin tespiti ile haklarında etkin soruşturma/ların yürütülmesi” talep edildi.

Dilekçede, Peker’in son videosunda geçen ifadelere dikkat çekilerek, “Savaş Buldan, Behçet Cantürk, Hüseyin Baybaşin ve diğer Kürt iş adamlarının öldürülmesinin MGK (Milli Güvenlik Kurulu)’nda alınan karar doğrultusunda olduğunu, Mehmet Ağar tarafından dönemin başbakanı Tansu Çiller ve MGK’ya sunum yapıldığı, ‘devletlerin kendi gelecekleri için bu tip eylemlerde bulunabileceği’ belirtilerek alınan kararın gereğinin yerine getirildiği, faili meçhul cinayetlerin MGK kararı doğrultusunda Mehmet Ağar ve ilgili şüphelilerce işlendiği ifade edilmiştir” denildi.

Türk Ceza Kanunu’ndaki uluslararası bir suç olan insanlığa karşı suçlarda zaman aşımının işlemeyeceğini belirten açık hükme dikkat çekilerek, “Mehmet Ağar, Korkut Eken ve diğer ilgili şüpheli şahıslar tarafından devlet içerisinde örgütlenen yapı veya oluşum içerisinde siyasal, felsefi, ırki veya dini saiklerle toplumun bir kesimine karşı bir plan doğrultusunda sistemli olarak işlenmesinin insanlığa karşı suç oluşturduğu” belirtildi.

Bu bağlamda  Peker’in beyanları gözetilerek soruşturma başlatılması ve “derdest faili meçhul soruşturma dosyalarında, konuşma içerikleri ve Mehmet Ağar, Korkut Eken başta olmak üzere ilgili şahısların şüpheli sıfatıyla beyanlarının alınması” talep edildi.

Dilekçede ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Takipsizlik kararı verilen faili meçhul sorutşurma dosyalarının 5271 sayılı yasanın 172/2. Maddesi gereğince Sedat Peker isimli şahsın bilgi ve görgüye dayalı beyanı gözetilerek, yeterli şüphenin mevcudiyeti ile yeniden soruşturmaların başlatılması, konuşma içeriği gözetilerek, ilgili Milli Güvenlik Kurulu kararının temini, soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülerek, ilgili şüphelilerinin cezalandırılması amacıyla ivedi bir şekilde yargısal faaliyetlerin yürütülmesi talep olunur.”

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 25 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.