enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Meral Akşener’den İkizdere’deki gerginliğe ilişkin açıklama

Meral Akşener’den İkizdere’deki gerginliğe ilişkin açıklama
21 Mayıs 2021
384
A+
A-

UHA HABER / İYİ Parti lideri Akşener, İkizdere’yi ziyareti sırasında yaşanan gerginliği “Çirkinlik sahibini çirkinleştirir” sözleriyle değerlendirdi. Muhalefetten, Akşener’e destek geldi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı DHA,ANKA’nın haberine göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rize’nin İkizdere ilçesinde esnaf ziyareti yaptığı sırada, bir grubun tepkisi ile karşılaşmasını “Çirkinlik sahibini çirkinleştirir. Dolayısıyla herhangi bir sorun yok” sözleriyle değerlendirirken, muhalefet liderlerinden Akşener’e destek geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taş ocağına karşı eylem yapan İşkencedere’deki köylülere destek vermek için bugün Rize’ye gitti. Rize’nin İkizdere ilçesinde esnaf ziyareti yapmak isteyen Akşener, bir grubun tepkisi ile karşılaştı. Tepki gösteren grupla partililer birbirlerinin üzerine yürüyünce gerginlik yaşandı.

Akşener, aracından indiği sırada yanına yaklaşan bir kadın “PKK ile iş birliği yaparken burada ne işiniz var? PKK ile iş birliği yapmıyor mu? CHP ile iş birliği yapmıyor mu?” dedi.

Bu sözleri söyleyen kadına tepki gösteren Akşener, “Yapmıyorum kardeşim. Bakın ezan okunuyor nasıl bir iftira. Sizi Allah’a havale ediyorum. Meral Akşener’e diyorsunuz, ayıp ayıp! Megri megriyi ben mi söyledim? Osman Öcalan’ın mektubunu ben mi okuttum? Hadi oradan” diye yanıt verdi. Bunun ardından vatandaşlar ile partililer arasında yaşanan gerginlik polisin araya girmesiyle önlendi.

Akşener kendisini protesto eden bir kadınla tartıştı.
Akşener kendisini protesto eden bir kadınla tartıştı.

Çayeli’nde de tartışma

Akşener, İkizdere ilçesindeki programlarının ardından Çayeli ilçesine geçti, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Bu sırada Akşener’e tepki gösteren bir grup ile partililer arasında sözlü gerginlik yaşandı. Polis iki grubun arasına girerek önlem aldı.

İYİ Parti lideri Akşener, Karadeniz ziyaretinin ardından İstanbul’a döndüğünde İkizdere ve Çayeli’nde yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Ne İkizdere’de ne Çayeli’nde herhangi bir davranışla karşılaşmadım. İki ilçedeki bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlar da çok üzüldüler bu görüntüler, ne Çayeli’ne ne İkizdere’ye yakışmadı” diyen Akşener, İkizdere’ye köylülere destek vermek için gittiğini ifade etti. Akşener, “Bütün bunların sonuçları olarak o çirkinlik bu yapmaya çalıştığımız hak aramanın yanında durma eylemimizi örtemedi, örtemeyecek. Çirkinlik sahibini çirkinleştirir. Dolayısıyla herhangi bir sorun yok” şeklinde konuştu.

İkizdere'de partililerle protestocular arasında tartışma çıktı
İkizdere’de partililerle protestocular arasında tartışma çıktı

Muhalefet liderlerinden Akşener’e destek

Akşener’in ziyareti sırasında İkizdere ve Çayeli’nde yaşanan gerginliğe, muhalefet liderleri de sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Meral Hanım’a Rize’de yapılan saldırı kim bilir ileride hangi videonun konusu olacak. Bu ülkenin dip köşe temizliğe ihtiyacı var. Seçimden korkma Erdoğan!” sözleriyle tepki gösterdi.

Göstericilere polis müdahale etti
Göstericilere polis müdahale etti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da, “saldırıyı” kınayarak, Akşener’e “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, Akşener’in “Rize ziyareti sırasındaki provokasyonu kınadığını” belirterek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 21 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.