enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:45 Türk dizileri Rusya’da rekor kırıyor
09:34 Barajlar boşaldı, su kesintileri başladı. Türkiye’nin su yönetimi sorunları ve çözüm önerileri
00:59 Su çürümeden…
00:53 Terörsüz Türkiye’nin Başlangıç Noktası Unutulmamalı
00:53 Çatalca’daki kum ocağını genişletme projesi İstanbul’un su kaynaklarını ve Kuzey Ormanları’nı tehdit ediyor…
00:52 Gebze’nin ilk Şehidi Numan Dede’nin abisi; “Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın!’
00:47 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti Hükümeti Vatandaşı Kara Listeye Aldı!”
00:43 Erdoğan, “Muhalefetin ekonomimizi hedef alan sabotaj girişimleri hamdolsun tutmadı”
00:36 FUEN TAG Sözcüsü Kosova’ya çalışma ziyaretinde bulundu
00:29 Aslı Dülgeroğlu, Pfizer Ar-Ge Birimi bünyesinde Çalışma Kalitesi Gözetim Direktörü olarak atandı
00:19 “Cennetin Çocukları” dizisinin ikinci tanıtımı yayınlandı
00:16 Dünyanın Lanetlileri!
00:14 Bir Karış Toprak, Bir Damla Su, Bir Nefes: “Mavi Vatan”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yangınlarla mücadelede dünyada parmakla gösterilen bir ülke konumunda
00:04 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu WWF-Türkiye İletişim Grup Müdürü Dr. Neyran S. Akyıldız oldu
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 954 seneyi devriyesi dolayısıyla kabineyi Ahlat’ta topladı…
00:02 Göle Belediye Başkanı Budak CHP’den istifa etti
00:02 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde trafik güvenliğini artırmak amacıyla yaya geçitlerini yeniliyor…
20:20 İlhan KARAÇAY Yazdı: Aydın, Demokrat, İlerici ve Milliyetçi, Dindar, Tutucu Arasındaki ‘Tu-Kaka’ Ayıbı
13:23 Kayseri Maçı Başlangıç Olmalı!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a “insan hakları” uyarısı

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a “insan hakları” uyarısı
14 Mayıs 2021
809
A+
A-

UHA HABER / Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic, Yunanistan’ı Türkiye’den gelen sığınmacıları geri itmekten vazgeçmeye ve bu konudaki insan hakları yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırdı. 

Advertisement

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,AFP,AP,rtr/CÖ,BK)’ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic, Atina’nın Türkiye üzerinden Yunanistan’a ulaşmaya çalışan sığınmacılara yönelik muamelesiyle ilgili olarak üç Yunan bakana bir mektup yazdı.

“Vatandaşı Koruma”, “Göç ve İltica” ve “Denizcilik” bakanlarına gönderilen 3 Mayıs tarihli mektupta, Yunanistan’ın “geri itme iddialarını baskın kanıtlara rağmen şu ana kadar sadece yalanlamakla” yetindiğini belirten Mijatovic, artık bunun yeterli olmayacağını belirtti.

Mijatovic, “Sizi bu uygulamalara son vermeye ve hem geri itme iddialarının hem de güvenlik güçlerinin kötü muamelesine dair suçlamaların bağımsız ve etkili şekilde soruşturulmasını sağlamaya davet ediyorum” ifadesini kullandı.

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Mijatovic, Türkiye’den Yunan adalarına ulaşan göçmenlerin Yunan güvenlik güçlerince botlara bindirilip Türk sularına geri itildiğine dair vakalara yönelik bildirimlerin arttığını aktardı. Mijatovic, bu kişiler arasında, Yunanistan tarafından resmen sığınmacı olarak kaydedildikten sonra Türk sularına gönderilenler dahi olduğunu ifade etti.

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic

Mijatovic, Türkiye’den kara ya da deniz yoluyla Yunanistan’a ulaşan sığınmacılar doğru bir prosedür izlenmeden geri çevrildiğinde, bu tarz ihlallerden korunmak için başvuracakları bir mercinin olmadığını belirtti.

Yunanistan özelinde tüm üyelere uyarı

Mijatovic, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiserliğinin 2018 yılındaki raporunda Türkiye’ye geri gönderilen sığınmacılara ilişkin güvenilir iddialara yer verildiğini ancak buna rağmen aynı yöndeki suçlamaların sürdüğünü ifade etti.

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri, “Üye devletler, bu tür vakalarda Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 3’üncü maddesini ve BM Mülteciler Sözleşmesi’ndeki geri gönderme yasağını ihlal etmediklerine kanaat getiremezler” dedi.

Bildirilen vakaların gerçekleşme biçiminin Yunanistan’ın insan hakları alanındaki yükümlülükleriyle de bağdaşmayacağını vurgulayan Mijatovic, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin de Ocak 2020’den beri bölgede onlarca geri itme vakası yaşandığına dair bilgi edindiğini hatırlattı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 14 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.