enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:33 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
11:00 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:28 Bakü, Gazze’ye askeri birlik gönderilmesi için BM kararını bekliyor
00:24 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
00:23 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
00:23 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
00:21 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
00:06 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:06 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
00:04 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Belçika’ya siber saldırı: Sistem 2 gün kilitlendi

Belçika’ya siber saldırı: Sistem 2 gün kilitlendi
6 Mayıs 2021
408
A+
A-

UHA HABER / Belçika, siber saldırıya uğradı. Birçok resmi kurumun internet sayfası ve uzaktan çalışma sistemi 2 gün kilitlendi. Saldırının kaynağı ise henüz tespit edilemedi.

Belçika’da çok sayıda resmi kurumu bağlayan internet ağı Belnet, siber saidırı sonucu çalışamaz hale geldi.

Aralarında kamu kurumları, üniversiteler, araştırma merkezleri ve yerel idareler olan 200 kuruluş saldırıdan etkilendi.

İlk kez bu kadar büyük saldırı

Yetkililer, Belnet’in zaman zaman küçük çaplı siber saldırılara hedef olduğunu ancak ilk kez bu denli büyük çökme yaşandığını belirtti.

Siber saldırı sonrası Valonya-Brüksel Federasyon Parlamentosu da toplantılarına ara vermek zorunda kaldı.

Salgın nedeniyle çoğu parlamenter uzaktan erişim yoluyla toplantılara katılıyordu.

Sistem çökünce bazı oturumlar askıya alındı.

Saldırganlar tespit edilemedi

Aşı ve test merkezleri de saldırıdan etkilendi. İnternet üzerinden randevu sistemi kilitlendi; ancak bir kaç saat sonra onarıldı.

Belçika Bilgisayar Suçları Birimi geniş çaplı inceleme başlattı. Ancak şimdiye dek saldırganların amacı ve kimlikleri tespit edilemedi.

“Arkasında Çin olabilir”

Yeşiller Partisi milletvekili Wouter De Vriendt, saldırının arkasında Çin’in olabileceğini iddia etti.

Belçikalı vekil, Dış İlişkiler Komitesi’nin Çin’in Uygur politikasını ele alacağı gün sistemin kilitlenmesine dikkati çekti.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 06 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.