enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
00:49 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
00:41 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
00:41 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
00:41 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
00:33 Rusya’da bilime ve akla yatırım
00:28 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
00:20 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
00:17 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
00:15 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da 5 PKK’lıya hapis cezası verildi

Almanya’da 5 PKK’lıya hapis cezası verildi
2 Mayıs 2021
426
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da terör örgütü PKK’nın sözde yöneticisi ile 4 üyesi hapis cezasına çarptırıldı. Teröristlerin adam kaçırma ve alıkoyma olaylarına karıştığı “mahkeme kararıyla” kayıt altına alınmış oldu.

Almanya’da terör örgütü PKK’nın çirkin yüzünü ortaya koyan karar, Stuttgart Eyalet Yüksek Mahkemesi’nden geldi.

Mahkeme, Almanya’da 1993 yılından beri yasak olan terör örgütü PKK’ya destek verdikleri adam kaçırma ve alıkoyma olaylarına karıştıkları gerekçesiyle biri sözde yönetici, 5 kişiye hapis cezası verdi.

Para için örgüt üyesini kaçırdılar

Kararda, sanıkların 2018 yılında, örgüt için toplanan paralarla ilgili çıkan anlaşmazlık yüzünden, yine PKK üyesi bir teröristi kaçırdıkları ve kötü muamelede bulundukları kaydedildi.

Mahkeme, sözde örgüt yöneticisi olan sanığı, terör örgütüne üyelik, adam kaçırma ve yaralama gibi eylemlerden suçlu buldu, 4 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Diğer 4 sanık ise terör örgütüne destek vermek, tehdit, adam yaralama gibi suçlardan 1 buçuk yıl ile 4 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

“Türkiye’de sivil-asker ayrımı gözetmeksizin saldırılar düzenledi”

Mahkemenin kararında terör örgütü PKK’ya ilişkin tespitler de dikkat çekti.

Kararda, PKK’nın Türkiye’de sivil-asker ayrımı gözetmeksizin saldırılar düzenlediğine vurgu yapıldı.

Almanya ve Avrupa’daki diğer ülkelerde de yapısal olarak örgütlenen PKK’nın sempatizanları ve üyeleriyle örgüt için para topladığına işaret edildi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 02 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.