enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Giuliani: “Yapılan Arama Yasadışı”

Giuliani: “Yapılan Arama Yasadışı”
2 Mayıs 2021
473
A+
A-

UHA HABER / Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kişisel avukatı Rudolph Giuliani, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanlarının evinde ve ofisinde yaptıkları aramanın yasadışı olduğunu savundu.

Giuliani, federal ajanların önceki gün evine ve ofisine baskın yapması ve bazı dijital verilerine el konulması sonrasında Fox haber kanalında katıldığı bir programda sessizliğini bozdu.

Giuliani, materyallerin iCloud’da olması nedeniyle cep telefonu ve diğer elektronik cihazları için çıkartılan arama emrinin yasa dışı olduğunu iddia etti.

Giuliani, “Bu arama emrinin geçerli bir gerekçesi yok. Yasadışı, anayasaya aykırı bir emir” diye konuştu.

Giuliani, 2020 seçimleri öncesinde Başkan Joe Biden ile oğlu Hunter’ın Ukrayna’daki işlerini araştırmıştı. Giuliani’nin eski iki eski iş ortağı Lev Parnas ve Igor Fruman hakkında seçim kampanyasının finansmanıyla ilgili yasaları ihlal etmek ve diğer bazı konularda suçlamalar yapılmıştı.

Giuliani’nin avukatı Robert Costello, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı’nın Giuliani’yi soruşturmak için geçerli bir nedeni olmadığını söylemiş, müvekkilinin uygunsuz olmayan bir lobicilik faaliyetinde bulunmadığını ve el konulan elektronik cihazların, avukat ile müvekkili arasında olan belgeleri içerdiğini belirtmişti.

Rıza Sarraf’ın avukatlığını üstlenmişti

Eski Adalet Bakanı’nın Michael Mukassey ile birlikte ABD’de İran’a yönelik yaptırımları deldiği için yargılanan Rıza Sarraf konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ortaya çıkmasının ardından Giuliani Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’ne ifade vermişti.

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde görülen Sarraf davasında Giuliani’nin ortaklarından olduğu lobi firmasının Türkiye adına da lobicilik faaliyeti yürüttüğü için uzun bir süre çıkar çatışması iddiasıyla duruşmalar yapılmıştı. Giuliani, Sarraf davasının duruşmalarına katılmayacaklarını ancak Sarraf davasıyla ilgili Türkiye ve Amerikan hükümetleri arasında üst düzey temaslarda bulunacaklarını ifade etmişti.

Washington Post gazetesi, 2017 yılında Giuliani’nin dönemin Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a, Cumhurbaşkanı Erdoğan için önem taşıdığı sanılan Sarraf davası konusunda da talepte bulunduğunu iddia etmişti

Türkiye’nin lobiciliğini yapması soruşturuldu

Hakim Berman’ın sorularını yanıtlayan Giuliani, Sarraf davasıyla ilgili iki ülke arasında arabuluculuk görevi üstlendiğini açıklamış, yaptığı girişimlerden Adalet Bakanlığı’nı da bilgilendirdiğini kaydetmişti.

Giuliani’nin, ortağı olduğu Greenberg Traurig firmasının Türkiye’nin ABD’deki lobicilik faaliyetlerini yürütmesi de uzun süre çıkar çatışması iddialarını gündeme getirmiş, iddialar yapılan duruşmalarda ele alınmış ve çıkar çatışması olmadığına karar verilmişti.

Sarraf davasında hakimi şaşırttı

Hakim Richard Berman, Sarraf davası sürecinde kendisini en çok şaşırtan şeyin Giuliani’nin yıllar sonra değişen tavrı olduğunu açıklamıştı. Berman, Giuliani’yle birlikte geçmişte profesyonel olarak yollarının kesiştiğini belirtmiş, “Giuliani’nin Başkan Trump’la Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında, açılmış bir federal ceza davasını sonlandırmak için eşi görülmemiş bir çaba harcayarak arada gidip gelmiş olması, bu iş için aktif olarak çalışması beni hala şaşırtıyor. Hala düşündükçe şaşkınlık yaşıyorum. İddiaların kalbinde ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları delme suçu vardı. İsmini belirttiğim birileri de davanın odağındaki İran’a fayda sağlayacak girişimlerde bulunuyordu. Bunlar aklıma gelince hala başımı döndürüyor” diye konuşmuştu.

HABER : Can KAMİLOĞLU & New York

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 02 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.