enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Blinken ve Austin Brüksel’de Görüşmeler Yapacak

Blinken ve Austin Brüksel’de Görüşmeler Yapacak
13 Nisan 2021
503
A+
A-

UHA HABER / ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik faaliyetleri, İran ve Afganistan konularında Brüksel’de temaslarda bulunacak.

Antony Blinken, Cumartesi gününden bu yana İsrail ve Almanya ve İngiltere’yi de kapsayan ziyaretinde, 13-15 Nisan tarihlerinde Brüksel’de NATO yetkilileriyle temaslarda bulunacak olan Savunma Bakanı Lloyd Austin’e katılacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Blinken’ın Perşembe gününe kadar Avrupalı meslektaşlarıyla ikili görüşmeler yapacağı ve temaslarında “ABD’nin ortak hedeflere ulaşılmasında kritik bir ortaklık olan transatlantik ittifaka taahhüdünün altını çizeceği” belirtildi. Bakanlık, ayrıca ziyaret öncesinde Blinken’in NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le telefonda görüştüğünü bildirdi. Blinken ve Stoltenberg, görüşmede Rusya’nın Ukrayna sınırına asker yığması ve Afganistan barış süreci gibi konular ele alındı.

Ziyaret Rusya ile gerginliğin arttığı döneme denk geliyor

İki bakanın ziyareti, Rusya’nın Kırım’ı ilhak ettiği 2014’ten bu yana her zamankinden daha fazla asker yığdığını söylediği Ukrayna’nın doğu sınırı yakınlarındaki Rus faaliyetlerinde gerginliğin arttığı bir döneme denk geliyor.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Cuma günü Ukrayna’yı ülkenin doğusundaki Donbass bölgesinde “tehlikeli kışkırtıcı eylemlerle” suçladı.

NATO müttefiki Türkiye, geçtiğimiz Cuma günü, ABD’nin 14-15 Nisan tarihleri arasında Karadeniz’e iki savaş gemisi konuşlandıracağını açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’nın doğusuna asker yığdığı bir dönemde bölgeye gönderilen gemilerin 4 Mayıs’a kadar Karadeniz’de kalması planlanıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Avrupa Birliği ve NATO müttefikleri ile görüşmek üzere ilk olarak Mart ayında Brüksel’i ziyaret etmiş, transatlantik ittifakları yeniden inşa etme ve canlandırma sözü vermişti.

Görüşmelerde bir başka gündem maddesi de İran

ABD’li bakanların Brüksel temaslarında öne çıkması beklenen bir başka gündem maddesi de dolaylı görüşmelerin ilk turunun geçtiğimiz hafta tamamlandığı İran.

İran’la zorlu bir şekilde devam etmesi beklenen nükleer görüşmelerin ikinci turu öncesinde Tahran, Natanz nükleer tesisini hedef alan siber saldırıdan İsrail’i sorumlu tuttu.

İsrail’den henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak İsrail basını, tesisin elektrik sistemine İsrail’in siber saldırı düzenlediği yolunda haberler yayınladı.

Saldırı ve sonrasında İran Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e yönelik yapılan suçlamanın, İran’ın nükleer programıyla ilgili Viyana’da yürütülen uluslararası müzakerelere gölge düşürmesinden endişe duyuluyor.

Haber: Arzu Çakır / VOA 

[UHA Haber Ajansı, 13 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.