enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:56 “İBB borsası” iddialarına adı karışan avukat Mücahit Birinci, AK Parti üyeliğinden istifa etti.
10:38 Kamu çalışanlarının ülke genelinde yaptığı bir günlük iş bırakma eylemi, İZBAN seferlerini de etkiledi…
10:16 Her üç ölümden biri kalp-damar hastalıkları nedeniyle gerçekleşiyor: Risk faktörlerine dikkat!
09:51 ABD’li şarkıcı Madonna, Gazze’deki çocukların yaşadığı insani krizle ilgili Papa 14. Leo’ya bölgeye gitme çağrısında bulundu
07:10 Şok şok şok. Denk’te Büyük Deprem: Yönetim Kurulu istifa etti, kaptanlık Kuzu’da
00:57 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini firmanın Lalahan tesislerinde ağırladı.
00:54 Eğitime yönelik sigortalara ilgi artıyor
00:51 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
00:40 Son dönemlerde elektronik imza sahteciliği ile tapularda dolandırıcılık vakaları hızla artıyor!
00:39 Gazeteci Özlem BAY’ın Özel “Haber Ajandası”: İstanbul’un ‘Yeşil Soylulaştırma’ Gerçeği
00:31 Dünyanın en ünlü piyano virtüözü MAKSIM, Dünya Turnesi’nin duraklarından biri olan İstanbul’a geliyor!”
00:28 Aon, 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
00:22 Nobel ödüllü 23 ekonomi profesöründen, İsrail hükümetine Gazze konusunda çağrı yapan bir mektup kaleme aldı.
00:17 Zengezur Koridoru’ndan Trump Rotası’na Güney Kafkasya’da Barış!
00:12 Kentsel dönüşüm projelerinde güvenlik ve tasarruf için doğru pompa seçimi şart
00:09 TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2025’in üçüncü enflasyon raporunu paylaştı
18:50 Bugün Kocaeli İçin Ne Kadar Geç Kalındı? Kocaeli’nin Deprem Gerçeği Yok Sayılıyor!
18:18 Yine Hakem Kararları…!!!
10:59 Marmara Depremi’nin 26. Yılında AKUT VAKFI’ndan Depremlere Karşı Önlem Çağrısı
10:02 Antalya Arkeoloji Müzesi’ndeki 100 bine yakın eser, yıkım kararı sonrası paketlenerek taşınmaya başladı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AİHM: Zorunlu aşı demokratik toplumlarda gerekli

AİHM: Zorunlu aşı demokratik toplumlarda gerekli
9 Nisan 2021
560
A+
A-

UHA HABER / Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) demokratik toplumlarda zorunlu aşıların gerekli görülebileceğine hükmetti. Dava çocuklarının aşılanmasına izin vermeyen bir grup Çek aile tarafından açılmıştı. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / SSB, EC)’ye dayandırdığı habere göre, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) demokratik toplumlarda zorunlu aşıların gerekli olabileceğine hükmetti. AİHM’deki dava dini, ideolojik ve etik nedenlerden ötürü çocuklarının aşılanmasına izin vermeyen bir grup Çek ailenin şikayeti üzerine Çekya’ya karşı açılmıştı.

Mahkeme kararında “Bu önlemlerin ‘demokratik bir toplumda gerekli’ olarak kabul edilebileceği” belirtilirken, Çekya’nın sağlık politikasının çocukların “yararına” olduğu kaydedildi. Kararda “Amaç her çocuğun aşı yoluyla ya da sürü bağışıklığı sayesinde ciddi hastalıklara karşı korunması olmalıdır” denildi. Böylece mahkeme Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 8. Maddesi olan özel hayata ve aile hayatına saygı hakkının korunması bağlamında bir ihlal olmadığını tespit etmiş oldu.

AİHM ilk kez çocuk hastalıklarına karşı zorunlu aşılama ile ilgili bir karar vermiş oldu. Uzmanlar Covid-19’a karşı aşılama ile ilgili olarak zorunlu aşılama politikaları bağlamında kararın yansımaları olabileceğini belirtiyor.

Çekya’da çocukların difteri, tetanoz, kızamık ve Hepatit B’nin de aralarında olduğu dokuz hastalığa karşı zorunlu olarak aşılanması gerekiyor. AİHM’deki davayı Çek aileler çocuklarına zorunlu olan aşıları yaptırmamaları üzerine kreşe kabul edilmemesi üzerine açmışlardı.

Covid-19 salgınını kontrol altına almak için geniş düzlemde sürü bağışıklığına duyulan ihtiyaç zorunlu aşı tartışmasını da gündeme getirmişti.

[UHA Haber Ajansı, 09 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.