enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Türk dünyasının ortak ruhunu, milli dirilişini ve bağımsızlık idealini temsil eden Ahmed Cevad, “Unutulmadı”…
00:58 Ekol TV’de sarsıcı gelişmeler yaşanıyor. Kanalın Ankara bürosu kapatıldı, İstanbul’da ise çok sayıda çalışanla yollar ayrıldı.
00:55 Olmadı Bay Kuipers: Hollandalı yazarın Jön Türk anlatımı… Yazıdaki gerçekler, eksikler ve oryantalist sapmalar
00:53 Oyunculuk yanında İran’da ticaretle de uğraşan Niloufar Rosa Ghodsifar, aynı sistemini Türkiye’de kuruyor.
00:42 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat farkı açtı! 12 Ekim reytinglerinde TRT 1 zirvede
00:41 Ankara Gastronomi Festivali 24-26 Ekim’de, tarih ve lezzet başkent sofralarında buluşuyor.
00:27 Gazze’ye yardım taşıyan 17. İyilik Gemisi yola çıktı
00:23 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan İmamoğlu’nun yerine seçilmişti! Aslan için hapis talebi
00:18 Filistin’in Başkenti Doğu Kudüs’ten derlediğimiz haber turu!
00:16 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda yarışacak 8 aday, yoğun kampanya dönemine girdi.
00:16 Bu hafta sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-2 derece altında seyretmeye devam edecek. Kar yolda…
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel, Brüksel’de laf üretirken biz Anadolu’da eser üretiyoruz
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: KKTC Cumhuriyet Meclisinde bugün önemli bir adım atıldı
00:07 ABD’li teknoloji şirketi Google, gelecek beş yıl içinde en büyük yapay zeka merkezini Hindistan’da kuracak
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze soykırımını durdurma noktasında önemli bir adım attık”
00:59 Büyük Menderes Havzasında ekonomik kalkınma doğal çevre kirliliği tehditi altında
00:53 Malezya Milli Günü Kutlaması ve 2026 Malezya Ziyaret Yılı tanıtımından notlar…
00:47 Gençlik ve Spor Bakanlığı ile (TÜBİTAK) iş birliğinde gençler için “uzay ve havacılık” kampı
00:41 Güvenlik uzmanı ve yazar Mete Yarar, “Bugün Gazze’de yapılanları onaylayanların oranı yüzde 70″
00:37 Tataristan helal ürün ihracatını artırmayı planlıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cami derneklerinin daha şeffaf olması talebi

Cami derneklerinin daha şeffaf olması talebi
8 Nisan 2021
634
A+
A-

UHA HABER / Hrıstiyan Birlik Partileri milletvekilleri Almanya dışından finanse edilen camilerin mali kaynakları konusunda daha şeffaf olmasını istedi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (KNA / EC, SSB)’ye dayandırdığı habere göre, Hrıstiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) milletvekilleri Almanya dışından finanse edilen camilerin daha şeffaf olmasını istedi.

CDU/CSU Federal Meclis Grubu Dini Cemaatler Raportörü Christoph de Vries konuyla ilgili Die Welt gazetesine bir açıklama yaptı. De Vries “Büyük ölçüde Avrupa Birliği dışındaki yabancı kaynaklarla finanse edilen derneklerin vergi daireleri karşısında bir belgeleme yükümlülüğüne sahip olmasını istiyoruz” dedi.

Die Welt gazetesi bu talebin CDU/CSU Meclis Grubu’nun İslamcılık konusunda hazırladığı bir tutum belgesinde yer aldığını yazdı. Haberde söz konusu metnin gelecek haftalarda parti grubunda tartışmaya açılacağı belirtildi.

CDU/CSU milletvekilleri ayrıca Alman iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın yetkilerinin de artırılmasını savunuyor. Kara para aklama ve terörizmin finansmanı gibi alanlarda mali işlemleri inceleme yetkisi bulunan istihbaratın aşırılıkçı grupların finansmanı başlığı altında da aynı yetkiye sahip olması isteniyor.

CDU Milletvekili De Vries sadece cami derneklerine mahsus bir sicil tutulmasından yana olmadıklarını, bunun hukuken zor olduğunu aynı zamanda gerekli bilgileri toplamaya da yardımcı olmayacağını söyledi. De Vries “O nedenle daha hedef odaklı yapmak ve bilhassa aşırılık yanlısı yapılara verilen desteği mercek altına almak istiyoruz” diye konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 08 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.