enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Milli Savunma Bakanı Akar: AB, tarafsız ve ön yargısız olmalı

Milli Savunma Bakanı Akar: AB, tarafsız ve ön yargısız olmalı
23 Mart 2021
417
A+
A-

UHA HABER / Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Alman Handelsblatt Gazetesi’ne röportaj verdi. AB ülkelerine Yunanistan ve Kıbrıs konularında “tarafsız ve ön yargısız” olmaya davet etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Alman Handelstblatt Gazetesi’ne röportaj verdi.

Başta Doğu Akdeniz’deki gelişmeler olmak üzere önemli açıklamalarda bulundu.

“Türkiye, kendi menfaatlerinden asla taviz vermeyecek”

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Doğu Akdeniz’deki çözüm arayışındaki çabalarından memnun olduklarını belirten Akar, “Almanya, Avrupa’nın güvenliğinin temininde önemli bir müttefikimiz” dedi.

Türkiye’nin bütün ülkelerle siyasi diyalog kurabileceğini belirten Akar, “Doğu Akdeniz’i iş birliği havzasına dönüştürmek herkesin menfaatine” dedi ve Türkiye’nin kendi menfaatlerinden asla taviz vermeyeceğinin de altını çizdi.

Bakan Akar, Fransa’nın Doğu Akdeniz’e savaş gemisi göndermesini eleştirdi. Bu tür tek taraflı adımların Yunanistan’a mali yük getirmekten başka bir işe yaramayacağını aktardı.

“Türkiye, göçmenler konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yaptı”

Akar, göçmen sorununa da değindi. AB ile yapılan göçmen anlaşmasında Türkiye’nin üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını yeniden hatırlattı. Atılacak olumlu adımlara, Türkiye’nin de aynı şekilde karşılık vermeyi sürdüreceğini belirtti.

“AB, tarafsız ve ön yargısız olmalı”

Kıbrıs konusunda Brüksel’i iki devletli çözümü desteklemeye çağıran Akar, Avrupa Birliği’nin Yunanistan ve Kıbrıs meselelerini Avrupa’nın sorunu olarak görmemesi gerektiğini söyledi, üye ülkeleri “tarafsız ve ön yargısız” bir siyasi müzakere sürecine davet etti.

[UHA Haber Ajansı, 23 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.