enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:00 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:49 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:48 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:29 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:26 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:25 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),Ticaret satış hacmi, perakende satış hacmini açıkladı…
00:16 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:15 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
00:06 Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..
00:04 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
20:27 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
09:49 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
09:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:00 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘ABD Türkiye’yi Doğu Akdeniz, Ege Denizi ve Suriye sınırından kuşatmaya çalışmaktadır’.

‘ABD Türkiye’yi Doğu Akdeniz, Ege Denizi ve Suriye sınırından kuşatmaya çalışmaktadır’.
6 Mart 2021
648
A+
A-

UHA HABER / Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Gazeteci Gürkan DEMİR,  ABD’nin Türkiye, Çin, İran ve Rusya başta olmak üzere rakip olarak gördüğü aktörleri sınırlandırmaya çalıştığını açıkladı.

Gürkan Demir (@gurkandemirr_) | Twitter(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘ANKASAM’dan aktardığı haberine göre, Gazeteci Gürkan Demir, “ABD Türkiye’yi Doğu Akdeniz, Ege Denizi ve Suriye sınırından kuşatmaya çalışmaktadır. Aynı şekilde Washington yönetimi Rusya’yı Karadeniz’den, Çin’i Pasifik ve Asya’dan ve İran’ı da Körfez ve Asya’dan sıkıştırmaktadır. Bir anlamda bahsi geçen ülkelerin arasında kalan Afganistan, ABD açısından önemli bir ileri cephe konumundadır. Dolayısıyla Washington yönetimi, aslında barış ve istikrarı sağlamak için değil; Çin, İran ve Rusya’nın bölgedeki faaliyetlerini engelleyebilmek amacıyla Afganistan’daki varlığını sürdürmektedir. ABD Başkanı Joe Biden’ın Çin ve Rusya için yaptığı değerlendirmeleri incelersek, kısa vadede ABD’nin Afganistan’daki varlığına son vermeyeceğini gözlemleyebiliriz.” açıklamasında bulundu.

ABD’nin Çin’in başlattığı Kuşak-Yol Projesi’ni baltalamak için elinden geleni yapmaya çalıştığını belirterek, Afganistan’ın proje güzergahındaki kilit rolüne dikkat çeken Demir, “2020 yılının Şubat ayında Taliban’la yapılan anlaşma kapsamında ABD, 2021 yılının Mayıs ayında Afganistan’daki askerlerini tamamen çekme taahhüdünde bulunmuştur. Ancak Biden dönemine geçilmesiyle yapılan bu anlaşma da yeniden incelemeye alınmıştır. Bu kapsamda Taliban’ın terörle bağlantısını kesip kesmediği ve Afganistan’daki şiddet olaylarının azalıp azalmadığı değerlendirilecektir. Yakın geçmişte onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı saldırılar göz önünde bulundurulursa, Biden yönetiminin Afganistan’daki Amerikan varlığını sürdürmek için çeşitli gerekçeler bulabileceği ifade edilebilir. Ancak kendi ülkesindeki seçimleri karakolda biten ABD’nin her alanda kaybettiğini ve gerilediğini de görmekteyiz. Durum böyleyken ABD, Afganistan’daki sorunları da çözemeyecektir. Aynı zamanda Beyaz Saray’ın uygulamaya çalıştığı Çin, İran ve Rusya’yı engelleme stratejisi de başarısız olacaktır.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

HABER : Serra GÜNAY & ANKASAM

[UHA Haber Ajansı, 06 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.