enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:18 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
00:36 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:24 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:06 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
00:02 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:02 ABD’nin test atışı KIZILELMA’nın gölgesinde kaldı
21:26 Müslümanların hayatında teori ve pratik arasındaki çelişki…
10:33 BM Genel Kurulu’nda, “Uluslararası Soykırım Suçu Mağdurlarını Anma ve Onur Günü” dolayısıyla oturum yapıldı…
10:20 Bakan Yumaklı: Su konusunda belediyeler üzerine düşeni yapmalı
09:37 Karadeniz’de sağanak, Doğu Anadolu’da ise karla karışık yağmur bekleniyor
09:16 (TÜİK), TÜFE temel yıl güncellenmesi ve hesaplama sisteminde yapılacak değişikliğe gidiyor…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
08:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” programına katıldı…
06:49 Erdoğan: 10 Mart mutabakatı şer odaklarının hesabını bozacak
06:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Mazlumun yanında, zalimin karşısında dimdik duruyoruz”…
06:18 Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri Başlıyor
00:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı, her köşeye sıkıştığında: Ya topu taca atıyor ya saldırganlaşıyor ya saçmalıyor”…
00:09 İznik Gölü’nü besleyen kaynaktan su çekimi, Gölü giderek küçülmesine neden oluyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

7 çalışanı Gazze’de öldürülen World Central Kitchen hakkında ne biliyoruz?

7 çalışanı Gazze’de öldürülen World Central Kitchen hakkında ne biliyoruz?
3 Nisan 2024
31
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığı habere göre, sivil toplum kuruluşu World Central Kitchen (WCK), İsrail’in Pazartesi günü Gazze’nin merkezinde düzenlediği hava saldırısında ölen yedi çalışanı arasında Avustralya, İngiltere ve Polonya vatandaşlarının da bulunduğunu duyurdu.

UHA / İnternational News Agency

İşte WCK ile ilgili ayrıntılar:

ABD merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan WCK, şef Jose Andres ve eşi Patricia tarafından 2010 yılında Haiti’de meydana gelen büyük depremin ardından hayatta kalanlara acil gıda yardımı sağlamak amacıyla kuruldu.

– Kuruluş o zamandan bu yana diğer doğal afetlerden kurtulanların yanı sıra mültecilere ve çatışmalardan etkilenenlere dayanıklılık eğitimi, yemek ve destek sağladı.

– WCK, 2022’de Rus işgalinin başlamasından bu yana Ukrayna’da on milyonlarca öğün yemek dağıttı.

– Mart ayında Kıbrıs’tan deniz yoluyla Gazze’ye gönderilen ilk yardım sevkiyatına katıldı. WCK’nin 332 ton gıda taşıyan ikinci sevkiyatının bu hafta Gazze’ye ulaşması bekleniyor.

– WCK kurucusu Şef Andres, İspanyol-Amerikalı bir restoran işletmecisi ve yemek kitabı yazarıdır. Washington, D.C.’de bulunan yeni ve yenilikçi mutfak tekniklerine dayalı restoranı, mutfak mükemmelliği için 3 yıldızlı Michelin derecelendirmesinde iki yıldız aldı.

 

cdf
Gazze Şeridi’nin merkezinde İsrail saldırısına uğrayan World Central Kitchen örgütüne ait bir otomobilin etrafında toplanan vatandaşlar. (AFP)

Andres, 2015 yılında eski ABD Başkanı Barack Obama tarafından Ulusal Beşerî Bilimler Madalyası ile ödüllendirildi.

Gazze’de çalışan diğer önemli kuruluşlar arasında Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Anera, Sınır Tanımayan Doktorlar, uluslararası bir yardım ve kalkınma kuruluşu olan Human Appeal ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.