enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
00:29 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
00:23 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
00:17 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
00:16 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
00:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
00:01 Alışılmış Ezber Döngüsü
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

663. Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivan belli oldu

663. Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivan belli oldu
15 Temmuz 2024
157
A+
A-

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izleyen Haber ve Yayın Koordinatörü Veysel Kavrayan, şimdi de tarihin en eski güreşlerinden biri olan Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni takip etmek için Kütahya’nın Domaniç ilçesindeydi. 

Domaniç Belediyesi’nce bu yıl 663. düzenlenen Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin Başpehlivan kategorisinde güreşecek isimler arasında Cengizhan Şimşek, Hüseyin Gümüşalan, Faruk Akkoyun, Mustafa Doğan Özkaya, Mustafa Kemal Karaboğa, Nedim Gürel, Yalçın Üncül, Mustafa Arslan, Semih Turgut, Güngör Ekin, Fatih Koyuncu, Mecit Yıldırım, Arif Akın, Erkan Ertan, Kaan Kaya ve Fatih Çakıroğlu yer aldı.

Başaltı kategorisinde ise Metin Alpaslan Temizce, Barış Bayav, Okan Yavaş, Gökhan Öz, Tolga Turan, Ercan Gençdoğan, Mert Altın, Recep Bölme, Kazım San, Emin Öztürk, Adem Ustaoğlu, Yiğit Yılmaz, Mustafa Yenisancak, Kerem Kahya, Abdülrefik Öner, Burak Kaya, Hüseyin Civelek, Hakan Aydoğan ve Bekircan Özturgut mücadele etti.

Büyük Orta kategorisinde de Emre Karabacak, Emre Türk, Nail Seyyar, Kemal Eser, Mustafa Ay, Adil Mısırcı, Davut Demir, Olcay Karaçavuş, Sertaç Çavdar, Zafer Dama, Suat Süren, Erkan Mete, Yusuf Erdoğan, Emre Kaya, Abdullah Karagöz, Gazanfer Kahveci, Alpaslan Tekmen ve Bülent Tura yer aldı.

Tarihin en eski güreşlerinden biri olan Kütahya’nın Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri, bu yıl da büyük bir coşkuyla başladı.

GÖSTERİLERLE BAŞLADI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılışı yapılan etkinlik Domaniç Kayı Boyu Derneği Domaniç Alpler’in etkileyici gösterisi ile devam etti.

Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri Başladı

GENİŞ KATILIM VAR

Açılış töreninde Domaniç Belediye Başkanıİstiklal Marşı ve İl Genel Meclis Üyesi Ercan Tekdemir, alanda bulunan güreşçilere tek tek başarılar dileyerek morallerini yükseltti. Güreş müsabakaları, minik pehlivanların kıyasıya mücadeleleri ile başladı.

Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri Başladı

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde 663’üncüsü düzenlenen Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivanlığı Hüseyin Gümüş Alan kazandı.

Ebe Çamlığı’nda baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste büyük, deste küçük, tozkoparan ve minik kategorilerinde 321 sporcunun katıldığı müsabakalar tamamlandı.

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde 663’üncüsü düzenlenen Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivanlığı Hüseyin Gümüş Alan kazandı.

Hüseyin Gümüşalan kimdir? - Elips Haber

Domaniç Belediyesi tarafından düzenlenen Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde güreş ağalığına İsmail Akgüneş seçildi.

BAŞPEHLİVAN OLDU

Müsabakaların finalinde Cengizhan Şimşek’e üstünlük sağlayan Hüseyin Gümüş Alan, başpehlivanlığı elde etti.üçüncülüğü de Faruk Akkoyun ile Semih Turgut paylaştı.  altı kategorisinde ise Tolga Turan birinci, Emre Gürbüz ikinci ve Kerem Kahya ile Bekir Can Özturgut üçüncü oldu.

[Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal)

1230 YILINDAN BERİ KAYI TÜRKLERİ GÜREŞ TUTAR

Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, burada yaptığı konuşmada, güreşlerin Osmanlı döneminden günümüze kadar geldiğini söyledi.

Kayı boyu alplerinin bu meydanda hazırlanıp güreş tuttuğunu aktaran Başkan Engin Uysal, ” Domaniç, Türkün yeniden varoluş ve tarih sahnelerine çıkışının ikinci Ergenekon’udur. Şu anda üstünde dikildiğimiz bu topraklarda, 1230 yılından beri Kayı Türkleri Güreş tutar. Bu yüzden Domaniç, sadece bir coğrafya değil, aynı zamanda tarihimizin, kültürümüzün ve ruhumuzun yansımasıdır. Asırlardır süregelen bir geleneğin, bir kültürün yaşatıldığı topraklardır Domaniç. Bugün burada, güreş sahasında ter döken güreşçilerimiz, onları şahlandıran, coşturan cazgırlarımız, alkış tutan halkımız sadece basit bir güreşi değil, asaleti, adaleti, gücü ve aklı temsil etmektedirler. ” ifadelerini kullandı.

Müsabakalar sonunda başarı elde eden güreşçilere madalyaları takdim edildi.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Ev Sahipliğinde “Liseli Şefler Yarışıyor” Yemek Yarışması Finale Yaklaşıyor

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.