enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:46 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:44 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:29 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:15 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:14 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:12 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
10:35 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:42 Filistinli Gazeteci Duha Hmidan Doğu Kudüs’ten bildiriyor…
00:41 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:35 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

6-8 Ekim sanıklarının ev ve iş yerlerinde örgütsel dokümanlar çıktı

6-8 Ekim sanıklarının ev ve iş yerlerinde örgütsel dokümanlar çıktı
7 Mayıs 2021
433
A+
A-

UHA HABER / Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın yanı sıra PKK’nın sözde yöneticilerinin de aralarında olduğu 6-8 Ekim dava dosyasına giren deliller terör örgütlerinin arşivi gibi.

6-8 Ekim davası sanıklarının cep telefonları ve bilgisayarlarından örgütsel dokümanlar çıktı. Terör örgütleri PKK ve YPG’ye ait çok sayıda belge ve fotoğraf bulundu. Terör örgütü elebaşı Öcalan’a ait kitaplar ve yazılan notlar da bu dokümanlar arasında yer aldı. Sanıklar sorgularında o fotoğrafları inkar etti, terör örgütlerinden haberleri olmadığını ileri sürdü.

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın yanı sıra PKK’nın sözde yöneticilerinin de aralarında olduğu 6-8 Ekim dava dosyasına giren deliller terör örgütlerinin arşivi gibi.

Bilgisayarında teröristlere ait fotoğraflar, evinde örgüt elebaşına ait kitaplar çıktı

Tutuklu sanık Bülent Barmaksız’ın bilgisayarında PKK ve terör örgütünün Suriye’deki yapılanması YPG ve YPS mensuplarına ait fotoğraflar tespit edildi. Evinde de örgüt elebaşına ait kitaplar çıktı. Barmaksız savunmasında kitapların yasak olduğunu bilmediğini söyledi.

Terörist cenazesindeki görüntüleri açıklayamadı

Tutuklu sanık eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in cep telefonunda ise etkisiz hale getirilen PKK’lıların cenaze törenlerine ait görüntüler tespit edildi. Savcılık ifadesinde, kendisini insan hakları savunucusu olarak tanıtan  Ayhan Bilgen fotoğraflara bir açıklama getiremedi.

PKK elebaşından imzalı not

Tutuksuz sanık eski HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın evinde altında elebaşı Abdullah Öcalan’ın imzasının olduğu not bulundu. Tan’a hitaben yazılan notta, “Tarihsel geleceğimizin büyük takipçisi Altan Tan’a saygı ve sevgiyle” ifadesi yer aldı.

Ayrıca Tan’ın kitaplığında, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Kürtçeye çevrilen kitaplarının bulunduğu tutanaklara geçti. Tan savcılık ifadesinde, milletvekilliği döneminde kendisine kitap ve yayınların gönderildiğini belirtti. “Kütüphanemde 5 bin kitap var, kitapların yasaklı olduğunu bilmiyordum” savunması yaptı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 06 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.