enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Siyonistler mi, yoksa FETÖ’cüler mi daha azılı?
00:53 “Antalya Akdeniz İklim Diyaloğu” serisinin 7’nci istişare toplantısını Türkiye’nin Amman Büyükelçiliğinde gerçekleştirdi…
00:46 İran ve Azerbaycan’dan transit ve enerji için işbirliği vurgusu
00:43 İsrail ile Türkiye arasındaki yanlış anlaşılmaları önlemek için ABD’nin kararlı bir adım atması gerekiyor
00:35 Bize yapay zekayı değil doğal zekayı kullanan öğrenciler lazım
00:31 Suudi Arabistan ve Türkiye’nin de aralarında olduğu 8 ülkeden İsrail’e ortak tepki: Filistinlilerin zorla tehciri kabul edilemez
00:21 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Ekonomide 3 yıllık yol haritasına göre, 2027 yılında yüzde 21’e, 2028’de 13,5’e ve 2029’da yüzde 9’a gerileyeceğini hedefliyoruz”
00:05 Adalet Bakanı Akın Gürlek, “2027–2029 Orta Vadeli Programı (OVP) doğrultusunda adalet hizmetlerimizin etkinliği artırılacak”
00:02 Terörle Mücadele Doktrininde Kamu Diplomasisi ve Algı Yönetimi
23:27 Kocaeli (UHA) Bürosu: Kocaelispor 3 puanı kazandı. Galatasaray maçı öncesi moral buldu. Kocaelispor:1 Samsunspor:0
23:12 Trendyol 2026 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu
00:57 Türkiye’de bir Alevi-PKK ittifakı hiçbir zaman oluşmadı. DEM ve PKK kadrolarında Aleviler oldu ancak bunlar, marjinal, radikal Aleviler, sol görünümlü mezhepçi, siyasal Aleviciler…
00:50 Bir Osmanlı askeri gözü kapalı, sadece dinleyerek bilirdi: gelen padişah mı, paşa mı?
00:46 ABD Büyükelçisi Huckabee, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlileri koruması gerektiğini söylüyor.
00:30 Beş Avrupa ülkesi, düzensiz sığınmacıları AB dışına göndermek için anlaşmalar yapmaya çalışıyor
00:29 Bir Kap Su, Bir Kap Yemek; Bir Can İçin Hayat Demektir!
00:15 Ortadoğu, güvenliğini nasıl yeniden şekillendiriyor? ABD’nin güvenlik şemsiyesi yeterli mi?
00:07 Trump’tan Fed’e: Faizleri indirin, aksi takdirde ticaret açığı verdiğimiz ülkelerle ticareti durdururum
22:22 Bu yıl 4.cüsü düzenlenen 4. Konya GastroFest’e Konya’dan ve Konya dışından gastronomi meraklıları yoğun ilgi gösteriyor
09:04 Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız’ın da katıldığı 11. Ulusal Limnoloji Sempozyumu Tamamlan..dı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’dan drone tehdidine karşı yeni güvenlik uyarısı ve savunma planı

Almanya’dan drone tehdidine karşı yeni güvenlik uyarısı ve savunma planı
14 Haziran 2026
22
A+
A-

* Almanya’da drone saldırısı endişeleri artarken, İçişleri Bakanı Dobrindt Bundestag ve anayasal kurumlar için kalıcı koruma çağrısında bulundu. Yetkililer drone savunma kapasitesini artırıyor.

UHA / İnternational News Agency

Contact Sonja Issel: Journalist (Berlin, Germany)

Gazeteci* Sonja İssel & EuroNews

ALMANYA, 14 HAZİRAN 2026 – Almanya İçişleri Bakanı Alexander Dobrindt, Almanya Federal Meclisi (Bundestag) ve diğer anayasal kurumlara yönelik olası drone saldırıları riskinin arttığını belirterek, kritik devlet kurumlarını korumak için sürekli hazır bir karşı-drone savunma kapasitesi oluşturulması çağrısında bulundu.

Reklam

Alexander Dobrindt, Bundestag Başkanı Julia Klöckner’e gönderdiği ve Rheinische Post’un aktardığı mektupta, “Anayasal kurumların korunması mevcut soyut tehdit durumu ışığında özel önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Bakan, son aylarda artan drone gözlemlerinin güvenlik makamlarının farkındalığını daha da artırdığını belirtti.

Mektup trafiğinin, Klöckner’in Aralık ayında Federal Meclis’e gönderdiği bir soru üzerine başladığı aktarıldı. Klöckner, Federal Polis’in yeni kurulan karşı-drone biriminin parlamentonun korunmasında ne ölçüde kullanılabileceğini sormuştu.

Reklam

Dobrindt ise yanıtında, söz konusu birimin yalnızca sınırlı sürelerle idari destek kapsamında görev alabileceğini, Bundestag’daki drone savunmasından ise Berlin eyalet polisinin sorumlu olduğunu vurguladı.

Avrupa’da Drone Endişesi Artıyor

Drone kaynaklı güvenlik kaygıları Avrupa genelinde de artış gösteriyor. Son aylarda NATO üyesi ülkelerin hava sahasına giren dronelar, ittifakın güvenlik birimlerini alarma geçirdi.

En son Baltık ülkelerinde yaşanan olaylarda, Litvanya’da bir drone’un hava sahasına girmesi nedeniyle siyasi liderliğin geçici olarak güvenli bölgeye alındığı bildirildi.

Güvenlik birimleri bazı olayların, droneları rotasından saptırabilen Rusya kaynaklı GPS karıştırma faaliyetleriyle bağlantılı olabileceğini değerlendiriyor.

Almanya Federal Savunma Bakanlığı’na bağlı operasyon komutanlığı ise ülkede kritik altyapı ve askeri tesisler üzerinde tespit edilen yasa dışı drone uçuşlarının, yabancı aktörler tarafından yürütülen keşif faaliyetlerine işaret edebileceğini belirtiyor.

Almanya savunma kapasitesini genişletiyor

Artan tehdit algısı nedeniyle Almanya, drone savunma kapasitesini genişletme yönünde adımlar atıyor.

Hava Güvenliği Yasası’nda yapılan değişiklikle Federal Polis ve Bundeswehr’in yetkileri artırıldı. Buna göre ordu, eyalet polislerine drone tehditlerine karşı destek verebilecek ve son çare olarak tehdidi bertaraf etmek için silahlı güç kullanabilecek.

Berlin’de ayrıca kapsamlı bir tespit ve savunma sistemi kurulması tartışılıyor. Bild gazetesine göre, 62 radyo sensöründen oluşan bir ağ ile droneların erken tespit edilmesi planlanıyor. Ancak şüpheli hava araçlarının nasıl etkisiz hale getirileceği konusunda henüz net bir karar bulunmuyor.

Gündemde ayrıca droneların ağlarla etkisiz hale getirilmesini sağlayabilecek “önleyici drone” sistemleri ve düşürme seçenekleri de yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.