enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
10 Temmuz 2025
10
A+
A-

* CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Eurostat’ın 2024 raporunu gündeme taşıyarak, Türkiye’nin Avrupa’da yoksulluk riski en yüksek ülke konumuna geldiğini vurguladı.

* Detayı bültenimizde!…

UHA/ İnternational News Agency

Muhip Kanko: “1 Mayıs 1977: 34 Canın Hesabı Hâlâ Sorulmadı!” - Son Dakika  Kocaeli Haberleri

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko

ANKARA (TBMM), 08 TEMMUZ  2025 – CHP’li Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, bunun hiçbir zaman bir ekonomik tercih olmadına dikkat çekti.

Prof. Dr. Mühip Kanko, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Eurostat’ın 2024 verilerine göre yaklaşık 18,6 milyon vatandaşımız yoksulluk sınırında yaşam savaşı veriyor. Gençlerimiz, çocuklarımız Avrupa ortalamasının çok üzerinde bir yoksulluk riskiyle karşı karşıya. Bu tablo; kötü ekonomi yönetiminin, adaletsiz gelir dağılımının ve halkı yok sayan politikaların sonucu” olduğunun altını çizdi.

Milletin kuru ekmeğe muhtaç hale geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Kanko, “Gençler hayal kuramıyor, aileler ay sonunu getiremiyor. Bir avuç zengin korunurken, milyonlarca insan açlığa mahkûm edildi. Bu bir ekonomik tercih değil, bir halk düşmanlığıdır” dedi.

Prof. Dr. Mühip Kanko, bu utanç tablosunun üzerinin hiçbir zaman  örtülemeyeceğini ve halkın bunu hak etmediğini kaydetti. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.