enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:12 Antalya’da, CHP’li Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonu
11:40 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:28 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:49 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:39
00:30 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:27 Gazze’de önerilen yeni ateşkesin detayları neler?
00:26 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
00:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
00:08 Gazeteci-yazar Sevda Türküsev, mütedeyyin seçmene “koyun” diyen seküler bağnazları yerin dibine soktu.
00:04 Muğla Büyükşehir Belediyesi, ülke genelinde artan orman yangınlarına karşı tüm birimlerini teyakkuza geçirdi
00:03 Eskişehir’de İstiklal Mahallesi Muhtarlığı’nca, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak ekmek dağıtılıyor!
23:31 ABD ve Suriye Dışişleri Bakanları kimyasal silahlar, yaptırımlar ve ‘İran’ın müdahalesini’ görüştü
23:15 Şimdi de ‘yangın’ bölücülüğü: Canhıraş mücadeleye rağmen ‘İzmir memleket değil mi?’ provokasyonu
22:00 Artan yangın riski nedeniyle Adıyaman’da ormanlara giriş ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

New York’a geri dönüşler kent nüfusunu salgın hastalık öncesi sayılarına yaklaştırdı…

New York’a geri dönüşler kent nüfusunu salgın hastalık öncesi sayılarına yaklaştırdı…
20 Mayıs 2025
9
A+
A-

* ABD Nüfus Sayım Bürosu’nun yayımladığı son rapora göre, New York ve New Jersey bölgesinde yaşayan insan sayısı, salgın hastalık dönemindeki keskin düşüşün ardından salgın öncesi sayılara yaklaşmaya başladı.

* Detayı haberimizde!…

UHA/ İnternational News Agency

Can KAMİLOĞLU (@cankamiloglu) / X

Can KAMİLOĞLU, NEW YORK

NEW YORK, 20 MAYIS 2025  – Can KAMİLOĞLU’nun haberine göre, ABD Nüfus Sayım Bürosu’nun yayımladığı son rapora göre, New York ve New Jersey bölgesinde yaşayan insan sayısı, salgın hastalık dönemindeki keskin düşüşün ardından salgın öncesi sayılara yaklaşmaya başladı.

Raporda, New York, Newark ve Jersey City metro bölgesinin 2023 ve 2024 yılları arasında nüfus artışı açısından da ülkenin en üst sıralarında yer aldığı belirtildi.

New York’ta ilk salgın hastalık vakaların görülmesinin üzerinden geçen beş yıl sonrasında kente geri dönüş başladı.

COVID-19 salgınını en yoğun olarak yaşayan kentlerin başında gelen New York’ta binlerce can kaybının yanı sıra milyarlarca dolarlık ekonomik kayıp yaşandı. Salgın, New York’tan kitlesel bir göçü tetikledi ve birçok kent sakini New York eyaletinin diğer bölgelerine gitti ya da tamamen başka eyaletlere taşındı.

Nüfus Sayım Bürosu, New York ve New Jersey metropolitan bölgesini salgının ilk yıllarında önemli bir nüfus düşüşü yaşayan bölge olarak tanımladı.

Yeni nüfus sayımı verileri, Temmuz 2023’ten Temmuz 2024’e kadar 213 bin 403 kişi artan metro bölgesi nüfusunun şu anda neredeyse salgın öncesi seviyelerde olduğunu gösteriyor.

Bölgenin en son nüfus tahmini, 2024 yazı itibariyle, 19,9 milyonun biraz üzerinde. Salgın hastalık başlamadan hemen önce, Mart 2020’de 20 milyonun biraz üzerinde olan nüfusuyla neredeyse aynı sayılara ulaştı.

Brooklyn bölgesi, Temmuz ayı itibariyle 2,6 milyondan biraz fazla sakini ile ülkenin en kalabalık 10 ilçesinden biri olmaya devam ediyor. Nüfus Sayımı verilerine göre Brooklyn’den sonra en kalabalık ilçeler Queens, Manhattan, Bronx ve Staten Island.

Nüfus sayımı ekibinin başındaki demograf Kristie Wilder, Gothamist’e yaptığı açıklamada, New York metropol bölgesinden ülkenin diğer bölgelerine giden 276 binden fazla kişinin iç göç olarak bilinen bir eğilim içinde olduğunu gösterdiğini söyledi.

Wilder, karantinalar ve salgın hastalık dönemindeki diğer kısıtlamaların uluslararası göçü neredeyse durma noktasına getirdiğini, ancak o zamandan bu yana şehri terk edenlerin sayısının azaldığını, yurt dışından şehre taşınanların sayısının ise arttığını söyledi.

Wilder, Brooklyn ve Queens’in ABD dışından gelen en yüksek sayıda yeni sakini kaydettiğini söyledi. Wider , salgın hastalık ve hareket kısıtlamaları ile birlikte uluslararası göçte bir düşüş olması beklense de o zamandan beri, artışın bu kadar olmasını beklenmediğini belirterek, “Uluslararası göçün toparlanmasını ve pandemiden önceki haline gelmesini bekliyorduk. İç ve dış göçteki bu eğilimler devam ederse, metro bölgesi nüfusu yakında pandemi öncesi seviyeleri aşabilecek” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.