enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:46 Kriz Beklentisine Mahkum Olmak
11:21 4. Ölüm Yılında, Şair, Yazar, Düşünür Sezai Karakoç
06:55 Sındırgı’da 22 bin 600 binada inceleme yapıldı…
00:48 CSO Ada Ankara’dan bu hafta müzikseverlere unutulmaz konserler, çeşitli etkinlikler…
00:40 SPD Başkanı Yıldız: Kuraklık yerleşiyor. Su Yönetiminde radikal bir değişim şart.
00:24 İmamoğlu iddianamesinde yer alan telefon notundan dikkat çeken detaylar çıktı
00:20 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Türkiye’nin dünya çapında bir turizm markası”
00:09 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapmaktan son derece memnunum”
00:07 Washington’un yeni hamlesi, Moskova’nın soğukkanlılığı…
00:04 Site yönetim firmaları yakında denetimine tabii tutulacak…
20:39 Rumların Gerçek Niyeti Ortaya Çıkıyor
13:33 Yorum: Trump Şara’yı Washington’da Ağırladı: Türkiye Masada
00:38 Meme kanserinde erken tanı…
00:36 Almanya’da Yılın Doktoru seçilen Ebru Yıldız kimdir?
00:27 Rusya, Ukrayna saldırısının ardından Novorossiysk’ten petrol ihracatını geçici olarak askıya aldı
00:24 Avrupa’dan Mektup Var!..
00:22 Gazeteci İlhan Karaçay yazdı: Hollanda’da başarılı olan 3. ve 4. nesil göçmen kökenliler. Torunum Esra, Fadime Örgü ve Günay Uslu’nun başarıları…
00:06 Hollanda’da koalisyon arayışı ve Rob JETTEN’in tarihi şansı…
21:37 Erdoğan: 350 bininci yuvamızı teslim etmenin gururunu yaşıyoruz
00:55 Ankara’nın devreye girdiği Refah’taki Tünel Krizi için ABD-Türkiye’nin Ortak Hamlesi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Ticaret Odası’ndan Kooperatifler Yılı’na özel buluşma…

Kocaeli Ticaret Odası’ndan Kooperatifler Yılı’na özel buluşma…
16 Mayıs 2025
9
A+
A-

* Kocaeli Ticaret Odası, 2025 Uluslararası Kooperatifler Yılı Etkinlikleri kapsamında önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

* Detayı haberimizde!…

UHA/ İnternational News Agency 

KOCAELİ,  16 MAYIS 2025 – Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen etkinlikte, ilimizde faaliyet gösteren kooperatiflerin başkan ve yöneticileri KOTO’da bir araya gelerek, iyi uygulama örneklerini paylaştı.

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’un ev sahipliğinde, Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya’nın katılımları ile gerçekleşen program, açılış konuşmaları ile başladı. 

Resim önizlemesi

BAŞKAN BULUT: BİRLİKTE BAŞARMA KÜLTÜRÜNÜN EN SOMUT ÖRNEĞİ KOOPERATİFLERDİR  

“Kooperatifler, sadece ekonomik kalkınmanın değil; aynı zamanda sosyal dayanışmanın, ortak aklın ve birlikte başarma kültürünün en somut örneklerinden biridir” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Bulut, “Dünya genelinde milyonlarca insanı kapsayan bu yapı, bireyleri güçlendirirken toplumların da refah seviyesini yükseltmektedir. Bu yılın kooperatif yılı olarak ilan edilmesi, bizlere bu yapının potansiyelini daha iyi değerlendirme, farkındalığı artırma ve destek mekanizmalarını güçlendirme fırsatı sunmaktadır. Kocaeli Ticaret Odası olarak bizler de bu vizyonla hareket ediyor, kooperatifçiliğin gelişimi için elimizden gelen katkıyı sunmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.  

Resim önizlemesi

TİCARET İL MÜDÜRÜ UZUNKAYA: TİCARETTE DEMOKRASİNİN ADI  

Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya ise, dünyadan, ülkemizden ve ilimizden kooperatif verileri üzerine bilgiler sunarak, “Kooperatifçilik bizim için ticarette demokrasinin adıdır. Kocaeli’de; Avrupa’nın en önemli kooperatifleriyle, Türkiye’de çok önemli lojistik firmalarıyla boy ölçüşebilecek düzeyde kooperatiflerimiz var. Gerek teknik, gerek finans ve gerekse altıyapıları ile ne noktada olduklarını görüyor ve gururla izliyorum. Keza kadın kooperatiflerimiz, kadın kardeşlerimize rol model olmuş durumdadır. Türkiye’de maalesef 1980’li yıllarda özellikle konut yapı kooperatiflerinde çok ciddi sıkıntılar oldu. Bugün geldiğimiz noktada, kooperatifçiliği öyle hatırlayanlar öyle sanıyorlar ancak hiç öyle değil. Kooperatifçilik dünyada çok kıymetli bir oluşum. Dünyada 2 milyon 600 bin kooperatif bulunmaktadır. Ortak sayısı 1 milyarın üzerinde. Kanada’da, Amerika’da Çin’de çok ciddi kooperatif bankalar var. Türkiye’ye baktığımızda yaklaşık 54 bin kooperatifimiz var. Yaklaşık 7 milyon üye var. Kocaeli’ye baktığımızda bakanlığımıza ve Tarım Bakanlığı’na bağlı kooperatiflerle beraber ortalama 224 kooperatif faaliyet gösteriyor. 21 bin kooperatif üyesi var. Ne kadar çok geride olduğumuzu özetlemek istedim. Kooperatif sayısını ve başarı hikayelerini artırmak için sizlerin emrinizde ve yanınızdayız” dedi.  

KURBANOĞLU VE DEMİR’İN SUNUMLARI  

Akabinde Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Sultan Kurbanoğlu’nun kooperatif hibe desteği projesi(KOOP-DES) ve kooperatif bilgi sistemi(KOOP-BİS) hakkında, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Demir de Esnaf ve Kefalet Kooperatifi’nin çalışma usul ve esasları hakkında sunumlar yaptı.  

Resim önizlemesi

Kooperatif başkanları kooperatiflerin kuruluş hikayelerini ve iyi uygulama örneklerini paylaştı. Program, sorun ve çözüm önerilerinin görüşülmesi ile sona erdi.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.