enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”

“Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
1 Mayıs 2025
20
A+
A-

* Devlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge Müdürü Zafer Aslan, Sivas’ta suyun daha verimli kullanılması adına yürütülen çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini belirterek, kayıp-kaçak oranlarında gözle görülür bir düşüş yaşandığını söyledi.

* Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

SİVAS, 01 Mayıs 2025 – Devlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge Müdürü Zafer Aslan, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Zafer Aslan, suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesinin hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, tasarruf ve altyapı iyileştirme çalışmalarının aralıksız süreceğini belirtti.

Sivas’ta suyun etkin ve verimli şekilde kullanımı için yoğun çaba sarfettiklerini söyleyen Aslan, “Kayıp kaçak oranımız şu an yüzde 48 seviyesinde. Geçtiğimiz yıla oranla düşüş var. Geçtiğimiz sene yüzde 53 seviyelerinde. Kayıp kaçak oranının yıl yıl daha da aşağılara düşmesini bekliyoruz. Sivas Belediyesi’nin bu yöndeki çalışmaları da kayıp kaçak konusunda olumlu adımlar atılmasına öncülük ediyor.” dedi.

Aslan, su tasarrufunun sadece kurumlar değil bireyler açısından da hayati önem taşıdığını vurgulayarak, “Su, sınırsız bir kaynak değil. Her damlası kıymetli. Bu yüzden hem altyapı yatırımlarımızla hem de farkındalık çalışmalarıyla suyun verimli kullanımına büyük önem veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yunus BUDAKTAŞ - Sivas'ın Gözden Kaçan Gerçeği

Gazeteci* Yunus BUDAKTAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.