enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:09 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:09 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
00:09 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de UHA / İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:05 Kocaeli’n Derince ilçesinde Ramazan Mahzun: Esnaf, Ramazan’ı unuttu mu?
00:05 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey UHA / İnternational News Agency’nda
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:03 İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebini kabul etmedi.
00:01 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:01 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:00 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
00:18 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:14 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:08 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:06 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Yeşil’den “Karaman OSB Serbest Bölge ile 2. OSB Projesi hayata geçirilmeli”…

Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Yeşil’den “Karaman OSB Serbest Bölge ile 2. OSB Projesi hayata geçirilmeli”…
24 Nisan 2025
34
A+
A-

* Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Yeşil, dün İstanbul’da meydana gelen depremin ardından “Karaman OSB Serbest Bölge ile 2. OSB Projesi hayata geçirilmeli, İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin ağır sanayi yükü derhal paylaştırılmalı ve ülkemizin geleceği teminat altına alınmalıdır” dedi.

* Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

KARAMAN,  24 NİSAN 2025 –

Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Yeşil “Sorumlular derhal istifa etmelidir” - SİYASET - www.karamandauyanis.com Karaman'da Uyanış Okuyun Haberiniz Olsun

Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Yeşil

KARAMAN, 24 NİSAN 2025 – Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Yeşil, dün İstanbul Silivri açıklarında en büyüğü 6,2 olmak üzere çok sayıda depremin ardından önemli bir konuyu gündeme getirdi.

Yeşil açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dün İstanbul’da meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaşananlar, İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde kaybedecek tek bir saniyenin bile kalmadığını bir kez daha açıkça göstermiştir. Olası büyük bir depremin, yalnızca can kaybı değil, Türkiye ekonomisi üzerinde de telafisi imkânsız yaralar açabileceği açıktır.

Çok daha büyük bir depremin İstanbul ve çevresinde yaşanması halinde, Türkiye ekonomisi geri dönüşü olmayan bir darbe alabilir.

Bugün yaşadıklarımız, sanayimizin ve üretim merkezlerimizin tek bir bölgeye yüklenmesinin ne denli büyük bir risk olduğunu ortaya koymaktadır. Bu noktada Karaman Organize Sanayi Bölgesinde planlanan Serbest Bölge Projesi ile 2. Organize Sanayi Bölgesi Projesi yalnızca Karaman’ın değil, Türkiye’nin geleceği açısından hayati bir öneme sahiptir.

Bu projeyle birlikte, İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin taşıdığı ağır sanayi yükünün, başta Karaman olmak üzere daha az riskli bölgelere yönlendirilmesi mümkündür. Afet riski düşük olan bu bölgeler, hem jeolojik açıdan daha güvenli hem de stratejik olarak büyümeye müsaittir.

Karaman, depremsellik açısından İstanbul’a kıyasla en az düşük riskli bir bölgedir. Deprem haritalarına göre İstanbul ikinci derece risk bölgesinde yer alırken, Karaman en az riskli bölge kuşağı arasında yer almaktadır. Bu, üretim tesislerinin ve yatırımların daha güvenli bir zemine taşınması açısından çok önemli bir fırsattır.

Ancak burada altını kalın çizgilerle çizmemiz gereken bir husus var: Bu proje kesinlikle çevre ve ekosistem hassasiyeti gözetilerek, doğaya zarar vermeyecek şekilde planlanmalı ve uygulanmalıdır.

Karaman Organize Sanayi Serbest Bölgesi ile 2. Organize Sanayi Bölgesi Projesi yalnızca bir sanayi hamlesi değil, istihdam artışı, göçün tersine çevrilmesi ve bölgesel kalkınma açısından da büyük bir devrimdir. İlimizin bu potansiyeli, Türkiye’nin üretim dengesi ve afet yönetimi stratejileriyle bütünleşerek ülkemizin geleceğine olumlu yönde katkı sunabilir.

Bu noktada tüm siyasi partileri, kurumları, iş dünyasını ve halkımızı bu stratejik adıma destek vermeye davet ediyoruz. Karaman Serbest Bölge Projesi ile 2. Organize Sanayi Bölgesi Projesi derhal hayata geçirilmelidir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.