enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
00:04 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
00:55 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
00:54 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
00:45 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak edecek
00:40 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
00:28 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
00:25 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı,
00:16 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyet Halk Partisi’ne tepki göstererek, “Muhalefet, karalama siyaseti yapmaya devam ediyor.
00:15 Süper Lig’de bugün oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının başlama saati, A Milli Basketbol Takımı’nın EuroBasket 2025’teki final maçı dolayısıyla saat 19.00’a alındı.
00:12 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamdi Kılıç, son yolculuğuna uğurlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Yeşil’den “Karaman OSB Serbest Bölge ile 2. OSB Projesi hayata geçirilmeli”…

Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Yeşil’den “Karaman OSB Serbest Bölge ile 2. OSB Projesi hayata geçirilmeli”…
24 Nisan 2025
18
A+
A-

* Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Yeşil, dün İstanbul’da meydana gelen depremin ardından “Karaman OSB Serbest Bölge ile 2. OSB Projesi hayata geçirilmeli, İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin ağır sanayi yükü derhal paylaştırılmalı ve ülkemizin geleceği teminat altına alınmalıdır” dedi.

* Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

KARAMAN,  24 NİSAN 2025 –

Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Yeşil “Sorumlular derhal istifa etmelidir” - SİYASET - www.karamandauyanis.com Karaman'da Uyanış Okuyun Haberiniz Olsun

Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Yeşil

KARAMAN, 24 NİSAN 2025 – Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Yeşil, dün İstanbul Silivri açıklarında en büyüğü 6,2 olmak üzere çok sayıda depremin ardından önemli bir konuyu gündeme getirdi.

Yeşil açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dün İstanbul’da meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaşananlar, İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde kaybedecek tek bir saniyenin bile kalmadığını bir kez daha açıkça göstermiştir. Olası büyük bir depremin, yalnızca can kaybı değil, Türkiye ekonomisi üzerinde de telafisi imkânsız yaralar açabileceği açıktır.

Çok daha büyük bir depremin İstanbul ve çevresinde yaşanması halinde, Türkiye ekonomisi geri dönüşü olmayan bir darbe alabilir.

Bugün yaşadıklarımız, sanayimizin ve üretim merkezlerimizin tek bir bölgeye yüklenmesinin ne denli büyük bir risk olduğunu ortaya koymaktadır. Bu noktada Karaman Organize Sanayi Bölgesinde planlanan Serbest Bölge Projesi ile 2. Organize Sanayi Bölgesi Projesi yalnızca Karaman’ın değil, Türkiye’nin geleceği açısından hayati bir öneme sahiptir.

Bu projeyle birlikte, İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin taşıdığı ağır sanayi yükünün, başta Karaman olmak üzere daha az riskli bölgelere yönlendirilmesi mümkündür. Afet riski düşük olan bu bölgeler, hem jeolojik açıdan daha güvenli hem de stratejik olarak büyümeye müsaittir.

Karaman, depremsellik açısından İstanbul’a kıyasla en az düşük riskli bir bölgedir. Deprem haritalarına göre İstanbul ikinci derece risk bölgesinde yer alırken, Karaman en az riskli bölge kuşağı arasında yer almaktadır. Bu, üretim tesislerinin ve yatırımların daha güvenli bir zemine taşınması açısından çok önemli bir fırsattır.

Ancak burada altını kalın çizgilerle çizmemiz gereken bir husus var: Bu proje kesinlikle çevre ve ekosistem hassasiyeti gözetilerek, doğaya zarar vermeyecek şekilde planlanmalı ve uygulanmalıdır.

Karaman Organize Sanayi Serbest Bölgesi ile 2. Organize Sanayi Bölgesi Projesi yalnızca bir sanayi hamlesi değil, istihdam artışı, göçün tersine çevrilmesi ve bölgesel kalkınma açısından da büyük bir devrimdir. İlimizin bu potansiyeli, Türkiye’nin üretim dengesi ve afet yönetimi stratejileriyle bütünleşerek ülkemizin geleceğine olumlu yönde katkı sunabilir.

Bu noktada tüm siyasi partileri, kurumları, iş dünyasını ve halkımızı bu stratejik adıma destek vermeye davet ediyoruz. Karaman Serbest Bölge Projesi ile 2. Organize Sanayi Bölgesi Projesi derhal hayata geçirilmelidir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.