enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
00:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”…
13:42 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:21 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:04 DoktorTakvimi, bu yıl da Great Place To Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde yerini aldı
10:36 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
10:04 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:32 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:10 (RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
07:36 Eğitimde Büyük Çöküş: Türkiye Avrupa’nın 61 Katı Eğitim Enflasyonu Yaşıyor!…
00:59 Terör ve İstihbarat!…
00:54 Türkiye-İtalya arasında, ticaret, sanayi yatırımları, uzay, kültür, spor, sosyal hizmetler, arşiv, ulaştırma ve savunma sanayi alanında 11 anlaşma imzalandı….
00:49 Türkiye-İtalya 4. Hükümetlerarası Zirvesi sonrası ortak bildiri yayımlandı
00:41 Eğitim faaliyeti sırasında kaza: 1 asker şehit
00:38 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
00:35 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
00:30 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
00:25 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Arkeoloji Öğrencileri Kültürel Mirası Keşfediyor

Arkeoloji Öğrencileri Kültürel Mirası Keşfediyor
27 Mart 2025
6
A+
A-

* Türkiye’nin zengin kültürel mirası, arkeoloji öğrencileri için benzersiz bir deneyim sunuyor. SICPA Türkiye tarafından desteklenen Keşif Programı kapsamında, seçilen 12 arkeoloji öğrencisi, ülkenin çeşitli bölgelerindeki müze ve örenyerlerini ziyaret ederek akademik bilgilerini sahada pekiştirme ve tarihî mirası yakından inceleme imkânı buluyor.

*Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

Türkiye’nin zengin kültürel mirası, arkeoloji öğrencileri için benzersiz bir deneyim sunuyor. SICPA Türkiye tarafından desteklenen Keşif Programı kapsamında, seçilen 12 arkeoloji öğrencisi, ülkenin çeşitli bölgelerindeki müze ve örenyerlerini ziyaret ederek akademik bilgilerini sahada pekiştirme ve tarihî mirası yakından inceleme imkânı buluyor.

Keşif Gezileri ile Tarih Yerinde Deneyimleniyor

Programa katılan öğrenciler, İstanbul, Antalya, Kars, Şanlıurfa ve Kapadokya gibi önemli kültürel merkezleri ziyaret ederek, müzelerde sergilenen arkeolojik eserleri inceleme ve sergileme süreçleri hakkında bilgi edinme fırsatı buluyor. Örenyerlerinde gerçekleşen saha çalışmaları sayesinde, tarihi yapıların korunması, belgelendirilmesi ve arkeolojik alan yönetimi konularında uzmanlardan bilgi alıyor. Bu geziler, öğrencilerin akademik ve mesleki gelişimlerine katkı sağlarken, onların gelecekteki çalışmalarına daha bilinçli bir bakış açısıyla yaklaşmalarına olanak tanıyor.

Bu resim için metin sağlanmadı

Programa Katılan Öğrenciler İzlenimlerini Paylaştı

SICPA Türkiye’nin başlattığı Arkeoloji Keşif Destek Programı’na katılan öğrencilerden bazıları, bu keşif gezilerinin kendilerine sağladığı deneyimleri ve kazanımları şu sözlerle anlattı;

Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih-Arkeoloji Çift Anadal öğrencisi Osman Melikşah Şerefli: “Hayatımın büyük çoğunluğunu İstanbul’da, geri kalanını ise okul için İzmir’de geçirdim. Bu sebepten dolayı projenin rotaları içerisinde yer alan, ülkenin en doğusundaki Kars’ı görünce oldukça heyecanlandım. Çünkü hiç görmediğim bir bölgeyi, farklı yaşam tarzlarını ve iklimi deneyimleyecektim. SICPA Türkiye Keşif Programı sayesinde, tarihsel olarak sadece fikir sahibi olduğum medeniyetlerin izlerini yerinde görebilme fırsatı buldum.”

Bu resim için metin sağlanmadı

Mimar Sinan Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencisi Esmanur Beylen: “Uçaktan gördüğüm karlı dağlar ve Van Gölü’nün ihtişamı beni çok heyecanlandırdı. Van Kalesi’nde Osmanlı ve Urartu kalıntılarını görmek büyük bir ayrıcalıktı. Kaleden Eski Van Şehri’nin kalıntılarına bakmak, geçmişteki savaşların ve depremlerin izlerini hissetmemi sağladı. Ardından ziyaret ettiğimiz Van Müzesi’nde, Paleolitik çağlardan Osmanlı dönemine kadar uzanan eserler ve etkileşimli sergiler, geçmişi yalnızca izlemek değil, deneyimlememize de olanak tanıdı.”

Kültürel Mirası Geleceğe Taşıma Vizyonu

Gerçekleştirilen keşif gezileri, arkeoloji öğrencilerinin mesleki gelişimine doğrudan katkı sağlarken, saha çalışmalarıyla tarih ve arkeolojiye bakış açılarını da genişletiyor. Program sayesinde öğrenciler, eserlerin korunması, kazı sonrası süreçler ve kültürel mirasın yönetimi gibi konularda daha kapsamlı bir anlayış geliştiriyor. SICPA Türkiye tarafından desteklenen bu programın, ilerleyen yıllarda daha fazla öğrenciye ulaşması hedefleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.