enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
00:56 UHA / İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
00:48 ABD’nin Orta Asya Stratejisinde Yeni Dönem: C5+1’in Dönüşümü
00:45 Aon Türkiye 30.Yıl Risk Zirvesi’nde iş dünyasının gündemindeki ilk 10 risk paylaşıldı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nda konuştu..
00:39 İletişim Başkanı Duran, “KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’ın ziyareti, Erdoğan’ın davetine icabetle gerçekleşiyor”
00:37 PFDK’dan Zorbay Küçük kararı
00:14 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:10 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı’nı koalisyon sanıyorlar
00:03 İBB iddianamesi tamamlandı: İmamoğlu’na 2 bin 430 yıla kadar hapis istemi…
00:20 Bahis oynadığı tespit edilen 1024 futbolcu PFDK’ya sevk edildi
14:02 Beni Hatırlayınız!…
11:47 Yiğit Bir Dava Adamı: Osman Yüksel Serdengeçti…
02:55 TBMM bu hafta yoğun gündemle mesaisine devam edecek…
02:35 Kocaeli’de fabrika yangını: 11 gözaltı
02:29 ABD’li Rubin’in Türkiye Takıntısı
00:45 Altay Ana Muharebe Tankı’nın Türk Savunma Sanayisine Katkısı ve Uluslararası Basındaki Yansımaları
00:45 Yeni haftada hava nasıl olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Kurum, deprem bölgesinde fahiş fiyatla beton satan firmalara tepki gösterdi

Bakan Kurum, deprem bölgesinde fahiş fiyatla beton satan firmalara tepki gösterdi
11 Mart 2025
11
A+
A-

* Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde fahiş fiyatla beton satan firmalara tepki gösterdi.

* “5 bin TL’ye beton mu olur? Adam gidecek depremde fırsatçılık yapacak, böyle bir şey yok” diyen Bakan Kurum, Malatya Valisi Seddar Yavuz’a “Eğer öyle 5 bin TL’ye beton döküyorlarsa kapatın gitsin” talimatını verdi.

* İyi okumalar…

UHA / İnternational News Agency

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya ziyaretinde depremin ardından yürütülen inşa ve ihya çalışmalarına yönelik son durumu değerlendirdi. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde koordinasyon toplantısına başkanlık eden Bakan Kurum, deprem bölgesinde betonun metreküpünü 5 bin TL’den satan fırsatçı firmalara da tepki gösterdi.

“KAPATIP, MÜHÜRLEYİN…”

Toplantıda konuyla ilgili belediye başkanlarının açıklamalarını dinleyen Bakan Kurum “5 bin TL’ye beton mu olur? Betonu bu fiyata vereceklerse biz de çelik yaparız. Bunu çözün. Normal bin 800 TL’ye beton döken var. Hadi 2 bin 200 olsun normal. 2 bin 500 TL’ye de uzak yere gitsin. Ama 5 bin TL olamaz. 5 bin TL olursa biz de çeliğe döneriz 1 metreküp beton dökemez. Ben 3 bin TL’nin üzerine beton parası ödemem orada. 3 binini geçmeyecek şekilde çözdünüz çözdünüz, çözmedin ben çeliğe dönerim” dedi. “Gidecek depremde fırsatçılık yapacak, böyle bir şey yok” diyen Bakan Kurum, Malatya Valisi Seddar Yavuz’a “Eğer öyle 5 bin TL’ye beton döküyorlarsa kapatın gitsin. Bu işi 1 hafta içinde halledelim” talimatını verdi.

İKİZCE İÇİN KOMİSYON KURULACAK

Bakan Kurum, İkizce bölgesinde arazileri kamulaştırılan vatandaşlarla ilgili mahalle muhtarının taleplerini dinleyip, talimatlar verdi. Arsası karşılığı ahırlı köy evi isteyene trampa yapılarak (takas) belirlenecek bölgede Bakanlık tarafından ev yapılacağına istemeyene arsasının karşılığındaki tutarın ödeneceğinin altını çizen Bakan Kurum konuyla ilgili komisyon kurulması talimatını verdi. Bakan Kurum, “Normal konut isteyene normal konut vereceğiz. Normal konut istemeyen de diyecek ki;  ‘ya biz 5 kişi bu hayvancılığa devam edeceğiz’. Vali yardımcımızla sizler adına burada hep beraber takip edeceksiniz. Düzenli toplanalım, düzenli bilgilendirelim. Bizim burada yapılması gereken bir şey varsa arkadaşlara söyleyin çözeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.