enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:25 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:22 Ruhangiz Aliyeva, “Halk Birliği Temsilcilik Ofisleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Guba-Haçmaz Ekonomik Bölgesinde faaliyete geçti”
00:20 Gazeteci Özlem BAY’ın ‘Haber Ajandası’: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:18 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:15 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:13 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:11 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
00:07 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
00:05 Rusya’nın tankerleri 2025’te neredeyse her gün Danimarka sularındaydı
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Vucic ile Ankara’da bir araya geldi.
21:26 Analiz: Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde Millileşme Stratejisinin, Operasyonel Performans ve Dış Pazar Dinamikleri
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
09:59 FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı
06:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
05:08 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:53 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
00:41 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:34 NATO Genel Sekreteri Rutte, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından basına açıklamalarda bulundu….
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’li Belediye Başkanlarından Mansur Yavaş’a teşekkür, Ekrem İmamoğlu’na ise ortak çağrı: ‘Millet adına aday ol’

CHP’li Belediye Başkanlarından Mansur Yavaş’a teşekkür, Ekrem İmamoğlu’na ise ortak çağrı: ‘Millet adına aday ol’
15 Şubat 2025
28
A+
A-

 * CHP’li il belediye başkanları, yayımladıkları ortak bildirge ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, cumhurbaşkanı adayının belirleneceği ön seçimde yarışmaya davet etti.

* Detayı haberimizde!

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Sputnik kaynaklı haberine göre, Bildirgede, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ise birlik ve beraberlik mesajları nedeniyle teşekkür edildi.
CHP’li il belediye başkanları, 13-15 Şubat tarihleri arasında Edirne’de düzenlenen toplantının ardından yayımladıkları ortak bildirgeyle, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu cumhurbaşkanı adaylığı için göreve davet etti. Toplantının sonuç bildirgesinde, “Sayın Ekrem İmamoğlu’nu millet adına göreve davet ediyor, ön seçimde aday olmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Belediye başkanları, bildirgede, Türkiye’nin adalet ve ekonomi gibi alanlarda derin bir kriz içinde olduğunu belirterek, muhalefete yönelik baskıların kaygı verici boyutlara ulaştığını vurguladı.

‘İktidarın tarafında olmayan herkes yargı baskısı altında’

Bildirgede, özellikle muhalefet belediyelerine yönelik yargı baskısına dikkat çekilerek şu ifadeler kullanıldı:
Siyasi iktidarın tarafında olmayan siyasetçiler, gazeteciler, sanatçılar ve sivil toplum temsilcileri ağır bir yargı baskısı altındadır. Muhalefet belediye başkanlarına yönelik tacizler, hizmetlerin engellenmesi ve partizanlık, ülkemiz adına kaygı verici boyutlara ulaşmıştır.
Bu açıklamaların ardından Ekrem İmamoğlu’nun, siyasi yasak ve hapis cezası istenen davalarla karşı karşıya kaldığı hatırlatılarak, bu davaların “iktidarın İmamoğlu’nu yarış dışı bırakma niyetini açıkça ortaya koyduğu” ifade edildi.

Birlik ve beraberlik mesajları

Bildirgede, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın, Çağlayan Adliyesi önünde verdiği birlik görüntüsünün halk için umut kaynağı olduğu belirtildi. Belediye başkanları, CHP’nin, cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde ön seçim kararını desteklediklerini vurguladı.
Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in topluma verdiği sözün gereği olarak, Cumhurbaşkanı Adayımızı ön seçimle belirleme kararı siyasi tarihimiz açısından devrim niteliğindedir. Partimiz, bu süreçte tüm üyelerine en geniş meşruiyet zemini sağlayarak örnek bir demokratik adım atmıştır.

Mansur Yavaş’a teşekkür

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ön seçimde aday olmayacağını açıklayarak, parti içindeki birliği ve beraberliği koruma çabasıyla takdir topladı. Bildirgede, Mansur Yavaş’a şu sözlerle teşekkür edildi:
Ön seçimde aday olmayacağını ancak üyelerin kararına saygı duyacağını belirterek birlik ve beraberliğimizi güçlendiren Sayın Mansur Yavaş’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ekrem İmamoğlu’na açık çağrı

Bildirgede, Ekrem İmamoğlu’nun siyasi baskılara rağmen 4 seçim kazanarak halkın desteğini defalarca kanıtladığı ifade edildi ve şu çağrı yapıldı:
İstanbul’da dört kez seçim kazanarak, muhalefetin sandıkta iktidarı değiştirebileceğini gösteren Sayın Ekrem İmamoğlu’nu, millet adına göreve davet ediyor ve ön seçimde aday olmaya çağırıyoruz. Bu birlik ve beraberlik, partimizin geleceğe yürüyüşünü kimsenin bozamayacağını göstermiştir.

‘Erken değil, derhal seçim’

CHP’li belediye başkanları, bildirgede, erken seçim çağrısını yineleyerek, mevcut iktidarın halkın sorunlarına çözüm üretemediğini ve sandığa gidilmesi gerektiğini ifade etti:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.