enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Yeni bir araştırma: Z kuşağının şifre tercihleri dedelerinden daha kötü
00:46 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
00:40 Kandil mi İmralı mı? 27 Şubat Çağrısının Güç Dengelerine Etkisi
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:35 MİT Başkanı Kalın’dan Gazze diplomasisi
00:32 İmamoğlu Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi..
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplumun temeli olan ailelerin de kilit taşı kadındır
00:14 Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım daha atıldı…
00:14 Kişisel veri hırsızlarına operasyon: 14 şüpheli yakalandı
00:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Ermenistan’la normalleşmeye hazırız”
00:01 İngiltere’nin başkenti Londra’ya turist vergisi geliyor
22:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’nin toplantısına katıldı
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:46 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
00:41 15 bin öğretmen daha eğitim ordusuna katıldı
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı miraslarını titizlikle korumaktadır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’li Belediye Başkanlarından Mansur Yavaş’a teşekkür, Ekrem İmamoğlu’na ise ortak çağrı: ‘Millet adına aday ol’

CHP’li Belediye Başkanlarından Mansur Yavaş’a teşekkür, Ekrem İmamoğlu’na ise ortak çağrı: ‘Millet adına aday ol’
15 Şubat 2025
25
A+
A-

 * CHP’li il belediye başkanları, yayımladıkları ortak bildirge ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, cumhurbaşkanı adayının belirleneceği ön seçimde yarışmaya davet etti.

* Detayı haberimizde!

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Sputnik kaynaklı haberine göre, Bildirgede, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ise birlik ve beraberlik mesajları nedeniyle teşekkür edildi.
CHP’li il belediye başkanları, 13-15 Şubat tarihleri arasında Edirne’de düzenlenen toplantının ardından yayımladıkları ortak bildirgeyle, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu cumhurbaşkanı adaylığı için göreve davet etti. Toplantının sonuç bildirgesinde, “Sayın Ekrem İmamoğlu’nu millet adına göreve davet ediyor, ön seçimde aday olmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Belediye başkanları, bildirgede, Türkiye’nin adalet ve ekonomi gibi alanlarda derin bir kriz içinde olduğunu belirterek, muhalefete yönelik baskıların kaygı verici boyutlara ulaştığını vurguladı.

‘İktidarın tarafında olmayan herkes yargı baskısı altında’

Bildirgede, özellikle muhalefet belediyelerine yönelik yargı baskısına dikkat çekilerek şu ifadeler kullanıldı:
Siyasi iktidarın tarafında olmayan siyasetçiler, gazeteciler, sanatçılar ve sivil toplum temsilcileri ağır bir yargı baskısı altındadır. Muhalefet belediye başkanlarına yönelik tacizler, hizmetlerin engellenmesi ve partizanlık, ülkemiz adına kaygı verici boyutlara ulaşmıştır.
Bu açıklamaların ardından Ekrem İmamoğlu’nun, siyasi yasak ve hapis cezası istenen davalarla karşı karşıya kaldığı hatırlatılarak, bu davaların “iktidarın İmamoğlu’nu yarış dışı bırakma niyetini açıkça ortaya koyduğu” ifade edildi.

Birlik ve beraberlik mesajları

Bildirgede, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın, Çağlayan Adliyesi önünde verdiği birlik görüntüsünün halk için umut kaynağı olduğu belirtildi. Belediye başkanları, CHP’nin, cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde ön seçim kararını desteklediklerini vurguladı.
Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in topluma verdiği sözün gereği olarak, Cumhurbaşkanı Adayımızı ön seçimle belirleme kararı siyasi tarihimiz açısından devrim niteliğindedir. Partimiz, bu süreçte tüm üyelerine en geniş meşruiyet zemini sağlayarak örnek bir demokratik adım atmıştır.

Mansur Yavaş’a teşekkür

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ön seçimde aday olmayacağını açıklayarak, parti içindeki birliği ve beraberliği koruma çabasıyla takdir topladı. Bildirgede, Mansur Yavaş’a şu sözlerle teşekkür edildi:
Ön seçimde aday olmayacağını ancak üyelerin kararına saygı duyacağını belirterek birlik ve beraberliğimizi güçlendiren Sayın Mansur Yavaş’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ekrem İmamoğlu’na açık çağrı

Bildirgede, Ekrem İmamoğlu’nun siyasi baskılara rağmen 4 seçim kazanarak halkın desteğini defalarca kanıtladığı ifade edildi ve şu çağrı yapıldı:
İstanbul’da dört kez seçim kazanarak, muhalefetin sandıkta iktidarı değiştirebileceğini gösteren Sayın Ekrem İmamoğlu’nu, millet adına göreve davet ediyor ve ön seçimde aday olmaya çağırıyoruz. Bu birlik ve beraberlik, partimizin geleceğe yürüyüşünü kimsenin bozamayacağını göstermiştir.

‘Erken değil, derhal seçim’

CHP’li belediye başkanları, bildirgede, erken seçim çağrısını yineleyerek, mevcut iktidarın halkın sorunlarına çözüm üretemediğini ve sandığa gidilmesi gerektiğini ifade etti:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.