enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:37 Trafikte düzeni bozana rekor cezalar yolda
00:29 Devlet Bahçeli: Türk dili, milli varlığın korunmasına yönelik stratejik bir sorumluluktur
00:28 Doç. Dr. Barış Semiz, “Pamukkale’nin Uşak’taki altın madeni faaliyetleriyle ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmıyor”
00:21 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İzmir’in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor”
00:11 Science dergisindeki Muhtemel ‘İstanbul’ depremine ilişkin uzmanlardan farklı açıklamalar peş peşe gel
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Boraltan faciası, CHP’nin Türkiye tarihine geçmiş bir kara lekesidir”…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mersinli sanayicilerin de desteğiyle, ‘Mersin’e Sanayi Odası Kuruluyor’

Mersinli sanayicilerin de desteğiyle, ‘Mersin’e Sanayi Odası Kuruluyor’
13 Şubat 2025
26
A+
A-

* Mersinli sanayiciler, kurulacak Sanayi Odası’na tam destek verdi!

* Kentin önde gelen iş insanları, Sanayi Odası oluşumunun geç kalınmış ancak son derece yerinde bir adım olduğunu belirtti.

UHA / İnternational News Agency

Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya kıtalarına ihracat yapan Türkiye’nin en büyük bakliyat ihracatçısı Arbel Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, Mersinli sanayici ve iş insanları  olarak oluşumun oldukça yerinde ve geç kalınmış bir karar olduğunu söyledi.

Mersin’in tanınan, önemli iş insanlarından İlker Ovacıllı da yaptığı açıklamada, Mersin’de sanayi odası kurulmasını desteklediklerini ve Ticaret ve Sanayi Odası’nın farklı bir kulvar olduğunun altını çizdi.

Ovacıllı, “Sanayi Odası büyük üreticileri kapsayan bir oluşum. Sanayi Odası Mersin için çok gecikmiş bir karardır. Bursa, İstanbul, Ankara, Adana, Gaziantep gibi illerde sanayi odalarının kurulumu çoktan yapıldı. Şehrimizde bir sanayi odasının kurulumunu sonuna kadar destekliyorum. Önümüzdeki süreçte sanayi odası için atılacak her türlü adımda biz sonuna kadar varız” diye konuştu.

“BİZ TARİHİ ÇOK ESKİ BİR TİCARET SANAYİ ODASIYIZ”

Sanayi Odasının kurulmasına sevinen bir başka isim de yine kentin önemli isimlerinden Cemalettin Akbulut da, MTSO olarak yükün ağır olduğunu ve Sanayi Odası’nın ayrılmasının ayrılmasıyla yükünün de azaltacağını inandığını belirtti.

Cemalettin Akbulut, şöyle devam etti:

“Türkiye’de Mersin ölçeğinde olan bütün illerin sanayi odaları var. Bugün sanayi ve ticaret odasının yükü çok ağır. 27 bin aktif insanla uğraşıyor. Mersin Sanayi Odasının kurulumu şart olmuştur. Biz tarihi 1886 yıllarına dayanan çok eski bir Ticaret ve Sanayi odasıyız. Ancak buna rağmen bir türlü sanayi odasını kuramamışız. Kurulacak olan Sanayi odasının bölünmeyle asla bir ilgisi yoktur. Ben sanayici kimliği ile bakıyorum. Benim dertlerim diğer ticaretçiler gibi değil. Dünyadaki rekabete bakıyorum. Bunun için birlik olmamız lazım. Bunun transferi için bir lobi hareketi olması lazım. Benim düşündüğüm veya benim ihtiyacım olan şeyleri topladığınız zaman mevcut sanayi ve ticaret orasındaki insanların %90’ını ilgilendirmiyor. Yani yoksa başka türlü buraya yeni bir koltuk getirmek gibi bir durum değil.
Eğer Mersin vergide 6. sırada bir il ise bu oda Mersin’in hakkıdır. Kurulacak olan sanayi odamız sanayicilerimize ve tüm şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Gazeteci* Tahir KARAMAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.