enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Milletvekili Dr. Gergerlioğlu, Yenidoğan bebek ölümlerini araştırmak için İstanbul’da

Kocaeli Milletvekili Dr. Gergerlioğlu, Yenidoğan bebek ölümlerini araştırmak için İstanbul’da
4 Şubat 2025
23
A+
A-

Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Bebek Ölümlerini ve Özel Sağlık Kuruluşlarını Araştırma Komisyonuyla beraber bilgi edinmek ve incelemelerde bulunmak için İstanbul’a gitti. 

UHA / İnternational News Agency

Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gelecek Partisinden Gergerlioğlu açıklaması - EvrenselGergerlioğlu, Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre İstanbul’da özel sektörde yüzde 65, kamuda yüzde 25, üniversitelerde yüzde 10 yenidoğan yoğun bakım yatak sayısı olduğunu hatırlattı ve özellerdeki fazlalığın yolsuzluğa zemin oluşturduğunu söyledi.

 Yenidoğan Çetesi serüveninde 27 Mart 2023’te CİMER’e gelen bir şikayet sonrası emniyete haber verildiğini söyleyen Gergerlioğlu, ancak Eylül 2023’te tıbbi bir komisyon toplanıp konunun incelenmeye başladığını aktardı. 18 Ekim 2024’te yapılan açıklamayla harekete geçilmesinin çok geç kalındığını vurgulayan Gergerlioğlu, aradan geçen 1.5 yılda bebeklerin ölmeye devam ettiğini belirtti.

Yaşanan olayların öncesinde Sağlık Bakanlığına verdiği soru önergesini hatırlatan Gergerlioğlu, “Tekil bir vakadan hareketle sorular sormuştum. Bana bu skandal patlamadan önce Bağcılar Medilife Hastanesi’ndeki hatalarla dolu bir doğum ve ardından bebeğin brachial plexus hasarına uğraması sonucu babanın bana başvurmasıyla birlikte verdiğim soru önergesi için 2 yıl boyunca cevap verilmemişti. Neden cevap verilmediğini de sorgulamak gerekiyor” dedi.

Mert Akdeniz’in bebeğine ne oldu?

Sağlık Bakanlığı’ndaki Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Bey’in İstanbul’daki komisyonda başvurucu Mert Akdeniz’in bebeği A.A. için komisyonun herhangi bir ihmal, eksiklik tespit edilmedi raporu olduğunu söylemesini fakat bunun kendisine bildirilmediğini belirten Gergerlioğlu,  bu durumu siyasi iradeye karşı hoş olmayan bir tavır olarak değerlendirdi.

Verdiği soru önergesine konu olan Mert Akdeniz’in başvurusunun komisyonda tekrar değerlendirileceğine dair Sağlık Bakanlığı’ndan bilgi aldığını belirten Gergerlioğlu, yetkililere “Mert Akdeniz’in başvurusuyla ilgili yeni bir gelişme var mı? sorusunu yöneltti. 112 komuta merkezlerindeki ambulans şoförlerinde sıkıntılar olduğunu aktaran Gergerlioğlu, “Bu durumun kayda alındığını söyleniyor ama nasıl bu kadar kolay istismar ettiklerinin cevabı da verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun da üyesi olduğu Bebek Ölümlerini ve Özel Sağlık Kuruluşlarını Araştırma Komisyonunun İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, SGK İstanbul İl Müdürlüğü, Anadolu Ambulans Başhekimliği, İstanbul Valiliği ve mağdur ailelerle yapacakları görüşmeler sonrası İstanbul’dan ayrılması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.