enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:21 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
00:43 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:38 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:29 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:08 Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye gelecek
00:06 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
00:02 Gazze’de 11 Ekim’de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail’in saldırılarında hergün çocuklar öldürülüyor…
21:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
17:14 Tarihi komisyon İmralı’ya gidiyor
11:34 Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki: Hukuksuz oldu bitti girişimleri reddediyoruz
00:57 Bakan Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2026 yılı bütçesine ilişkin sunumunda konuştu…
00:55 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:54 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:50 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Milletvekili Dr. Gergerlioğlu, Yenidoğan bebek ölümlerini araştırmak için İstanbul’da

Kocaeli Milletvekili Dr. Gergerlioğlu, Yenidoğan bebek ölümlerini araştırmak için İstanbul’da
4 Şubat 2025
25
A+
A-

Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Bebek Ölümlerini ve Özel Sağlık Kuruluşlarını Araştırma Komisyonuyla beraber bilgi edinmek ve incelemelerde bulunmak için İstanbul’a gitti. 

UHA / İnternational News Agency

Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gelecek Partisinden Gergerlioğlu açıklaması - EvrenselGergerlioğlu, Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre İstanbul’da özel sektörde yüzde 65, kamuda yüzde 25, üniversitelerde yüzde 10 yenidoğan yoğun bakım yatak sayısı olduğunu hatırlattı ve özellerdeki fazlalığın yolsuzluğa zemin oluşturduğunu söyledi.

 Yenidoğan Çetesi serüveninde 27 Mart 2023’te CİMER’e gelen bir şikayet sonrası emniyete haber verildiğini söyleyen Gergerlioğlu, ancak Eylül 2023’te tıbbi bir komisyon toplanıp konunun incelenmeye başladığını aktardı. 18 Ekim 2024’te yapılan açıklamayla harekete geçilmesinin çok geç kalındığını vurgulayan Gergerlioğlu, aradan geçen 1.5 yılda bebeklerin ölmeye devam ettiğini belirtti.

Yaşanan olayların öncesinde Sağlık Bakanlığına verdiği soru önergesini hatırlatan Gergerlioğlu, “Tekil bir vakadan hareketle sorular sormuştum. Bana bu skandal patlamadan önce Bağcılar Medilife Hastanesi’ndeki hatalarla dolu bir doğum ve ardından bebeğin brachial plexus hasarına uğraması sonucu babanın bana başvurmasıyla birlikte verdiğim soru önergesi için 2 yıl boyunca cevap verilmemişti. Neden cevap verilmediğini de sorgulamak gerekiyor” dedi.

Mert Akdeniz’in bebeğine ne oldu?

Sağlık Bakanlığı’ndaki Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Bey’in İstanbul’daki komisyonda başvurucu Mert Akdeniz’in bebeği A.A. için komisyonun herhangi bir ihmal, eksiklik tespit edilmedi raporu olduğunu söylemesini fakat bunun kendisine bildirilmediğini belirten Gergerlioğlu,  bu durumu siyasi iradeye karşı hoş olmayan bir tavır olarak değerlendirdi.

Verdiği soru önergesine konu olan Mert Akdeniz’in başvurusunun komisyonda tekrar değerlendirileceğine dair Sağlık Bakanlığı’ndan bilgi aldığını belirten Gergerlioğlu, yetkililere “Mert Akdeniz’in başvurusuyla ilgili yeni bir gelişme var mı? sorusunu yöneltti. 112 komuta merkezlerindeki ambulans şoförlerinde sıkıntılar olduğunu aktaran Gergerlioğlu, “Bu durumun kayda alındığını söyleniyor ama nasıl bu kadar kolay istismar ettiklerinin cevabı da verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun da üyesi olduğu Bebek Ölümlerini ve Özel Sağlık Kuruluşlarını Araştırma Komisyonunun İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, SGK İstanbul İl Müdürlüğü, Anadolu Ambulans Başhekimliği, İstanbul Valiliği ve mağdur ailelerle yapacakları görüşmeler sonrası İstanbul’dan ayrılması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.