enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
20:15 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
23:24 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:37 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:15 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:45 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
20:59 CBME Türkiye, Prestijli Fuarlar Listesine Girdi
19:17 İhlas Haber Ajansı (İHA) Rusya Muhabiri Erhan Altıparmak’a Abhazya’da gazetecilik ödülü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Milletvekili Dr. Gergerlioğlu, Yenidoğan bebek ölümlerini araştırmak için İstanbul’da

Kocaeli Milletvekili Dr. Gergerlioğlu, Yenidoğan bebek ölümlerini araştırmak için İstanbul’da
4 Şubat 2025
32
A+
A-

Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Bebek Ölümlerini ve Özel Sağlık Kuruluşlarını Araştırma Komisyonuyla beraber bilgi edinmek ve incelemelerde bulunmak için İstanbul’a gitti. 

UHA / İnternational News Agency

Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gelecek Partisinden Gergerlioğlu açıklaması - EvrenselGergerlioğlu, Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre İstanbul’da özel sektörde yüzde 65, kamuda yüzde 25, üniversitelerde yüzde 10 yenidoğan yoğun bakım yatak sayısı olduğunu hatırlattı ve özellerdeki fazlalığın yolsuzluğa zemin oluşturduğunu söyledi.

 Yenidoğan Çetesi serüveninde 27 Mart 2023’te CİMER’e gelen bir şikayet sonrası emniyete haber verildiğini söyleyen Gergerlioğlu, ancak Eylül 2023’te tıbbi bir komisyon toplanıp konunun incelenmeye başladığını aktardı. 18 Ekim 2024’te yapılan açıklamayla harekete geçilmesinin çok geç kalındığını vurgulayan Gergerlioğlu, aradan geçen 1.5 yılda bebeklerin ölmeye devam ettiğini belirtti.

Yaşanan olayların öncesinde Sağlık Bakanlığına verdiği soru önergesini hatırlatan Gergerlioğlu, “Tekil bir vakadan hareketle sorular sormuştum. Bana bu skandal patlamadan önce Bağcılar Medilife Hastanesi’ndeki hatalarla dolu bir doğum ve ardından bebeğin brachial plexus hasarına uğraması sonucu babanın bana başvurmasıyla birlikte verdiğim soru önergesi için 2 yıl boyunca cevap verilmemişti. Neden cevap verilmediğini de sorgulamak gerekiyor” dedi.

Mert Akdeniz’in bebeğine ne oldu?

Sağlık Bakanlığı’ndaki Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Bey’in İstanbul’daki komisyonda başvurucu Mert Akdeniz’in bebeği A.A. için komisyonun herhangi bir ihmal, eksiklik tespit edilmedi raporu olduğunu söylemesini fakat bunun kendisine bildirilmediğini belirten Gergerlioğlu,  bu durumu siyasi iradeye karşı hoş olmayan bir tavır olarak değerlendirdi.

Verdiği soru önergesine konu olan Mert Akdeniz’in başvurusunun komisyonda tekrar değerlendirileceğine dair Sağlık Bakanlığı’ndan bilgi aldığını belirten Gergerlioğlu, yetkililere “Mert Akdeniz’in başvurusuyla ilgili yeni bir gelişme var mı? sorusunu yöneltti. 112 komuta merkezlerindeki ambulans şoförlerinde sıkıntılar olduğunu aktaran Gergerlioğlu, “Bu durumun kayda alındığını söyleniyor ama nasıl bu kadar kolay istismar ettiklerinin cevabı da verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun da üyesi olduğu Bebek Ölümlerini ve Özel Sağlık Kuruluşlarını Araştırma Komisyonunun İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, SGK İstanbul İl Müdürlüğü, Anadolu Ambulans Başhekimliği, İstanbul Valiliği ve mağdur ailelerle yapacakları görüşmeler sonrası İstanbul’dan ayrılması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.