enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:24 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
16:32 CUMA NAMAZININ ÖNEMİ
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
09:29 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
09:20 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
00:50 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
00:16 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
00:10 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Macar Diplomatlardan Fatih Belediye Başkanı Turan’a ziyaret

Macar Diplomatlardan Fatih Belediye Başkanı Turan’a ziyaret
31 Ocak 2025
46
A+
A-

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Dr. Attila Pintér, Macaristan Fahri Konsolos Osman Şahbaz ve Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Osman Develioğlu, İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan‘ı, makamında ziyaret etti.

UHA / İnternational News Agency

İstanbul Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Ekşi’nin de hazır bulunduğu ziyarette, karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen görüşmede Başkan Mehmet Ergun Turan, Başkonsolos Dr. Attila Pintér’i ve heyetini Fatih’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
Tarihten Gelen Dostluk
Başkan Turan, “Türkiye ile Macaristan arasındaki tarihten gelen dostluğa İstanbul Fatih ilçesi ve Belediye olarak bize de katkı sunuyoruz. Macaristan’ın başkenti Budapeşte’yi yeni ziyaret ettim. Tarihi doku korunmuş ve çok beğendim” dedi.
Günümüzde müze olarak kullanılan Yedikule Zindanlarının da Fatih ilçesinde yer aldığını hatırlatan İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergun Turan, tarih boyunca Macarların da bulunduğunu, Mihály Szilágyi, Gergely Bornemissza, Antal Esterházy ve Bálint Török bu zindanda kaldığını hatırlattı.
Ansiklopedi Hediye Etti
Macaristan İstanbul Başkonsolosu Dr. Attila Pintér de, kendisini kabul etmesinden dolayı Başkan Mehmet Ergun Turan’a teşekkür ederek, İstanbul’u her zaman çok sevdiğini söyledi.
Konuk diplomat Dr. Pintér, “ İlk defa 1976 yılında İstanbul’a gelerek bir gece kalmıştık. İki ülke arasında özellikle kültür, sanat, bilim inovasyon ve ileri teknoloji alanlarındaki ortak çalışmaların artmasını arzu ediyoruz’’ şeklinde konuştu.
Daha sonra ilerleyen saatlerde İstanbul Fatih Belediye Başkanı Turan, konuk diplomat  Pintér’e çay kahve ve çorba ikramında bulundu.
İstanbul Macaristan Fahri Konsolosu Osman  Şahbaz’da yaptığı konuşmada, ” İki dost ülke arasında iş birliğini güçlendirmek her daim ileri götürmek ve katkı vermekten bahtiyarlık duyuyorum. Tarihi Fatih İlçemiz ile Macaristan’dan bir şehrin olası bir dostluk ve kardeşlik hususuna destek olmayı arzularız” dedi.
Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, gençlerin yoğun rağbet gösterdiği ve 24 saat hizmet veren Fatih Merkez Kütüphanesi’ni de Macar diplomatlara gezdirip gençlerle sohbet edip, kahve ve çorba içtiler. Belediye Başkanı Turan, buranın dışında öğrencilere hizmet veren dokuz kütüphane daha yaptıklarını söyledi.
Kütüphanede kapsamlı incelemede bulunan Macar Diplomatlar, kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı Başkan Turan’a teşekkür ettiler.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.