enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
00:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
00:41 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
00:40 Netanyahu’nun Mesut Yılmaz’dan istediği Siloam yazıtı nedir?
00:37 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Nizip Ticaret Odası Heyeti, Bakü Büyükelçiliği’ni Ziyaret Etti

Nizip Ticaret Odası Heyeti, Bakü Büyükelçiliği’ni Ziyaret Etti
3 Aralık 2024
24
A+
A-

Nizip Ticaret Odası (NTO), uluslararası işbirliklerini geliştirmek, yeni ticari fırsatları değerlendirmek ve ihracatın artırılmasına katkı sağlamak amacıyla Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye önemli bir ticaret heyeti düzenledi.

Ziyaretin ilk durağı, T.C. Bakü Büyükelçiliği oldu. NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt’un öncülüğünde gerçekleştirilen ziyarete, NTO Meclis üyeleri M. Murat Benzer, Müslüm Aslan, NTO Genel Sekreter V. Dilek Süzer ve çeşitli firma temsilcileri katıldı.

Resim önizlemesi

Ziyaret sırasında NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki köklü kardeşlik ve işbirliği ilişkilerinin, ortak tarih, kültür ve değerler üzerine inşa edildiğine dikkat çekti.

Özyurt, “Bir millet, iki devlet” anlayışının, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde büyük bir uyum ve dayanışma sağladığını ifade etti. Azerbaycan’ın Türkiye için önemli bir stratejik ortak olduğunu belirten Özyurt, enerji projeleri, TANAP ve Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı gibi girişimlerle iş birliğinin güçlendiğini vurguladı. İki ülke arasındaki ticaret hacmindeki artıştan memnuniyet duyduklarını belirtti.

 

Özyurt, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin çeşitliliğine değinerek, Türkiye’den Azerbaycan’a yapılan başlıca ihracat kalemlerini şu şekilde sıraladı: makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, hava taşıtları, elektrikli makine ve cihazlar, plastik ve mamulleri. Azerbaycan’dan yapılan ithalat kalemleri arasında ise pamuk, pamuk ipliği ve pamuklu mensucat, alüminyum ve mamulleri, plastikler ve mamulleri, mineral yakıtlar, yağlar ve doğalgaz yer almaktadır. Diyerek Nizip Ticaret Odası olarak gerçekleştirdikleri önemli projeler hakkında da bilgi verdi. Akredite bir oda olarak, üyelerine uluslararası standartlarda hizmet sunduklarını belirtirken Nizip’teki ihracat potansiyelini artırmak amacıyla yapılan lobicilik faaliyetleri sayesinde Nizip Gümrük Müdürlüğü’nün kurulmasının, bölge ihracatında önemli bir artış sağladığını dile getirdi.

Ayrıca, TOBBUYUM Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi’nin, iş dünyasındaki uyuşmazlıkları hızlı ve etkin bir şekilde çözme imkânı sunduğunun altını çizerken Nizip Ticaret Odası’nın KOSGEB, DEİK ve İŞKUR gibi temsilciliklerle aktif olarak hizmet verdiğini ve üyelerinin işlerini geliştirmeleri için rehberlik sağladığını ifade etti.

Resim önizlemesi

Özyurt, Nizip Ticaret Odası olarak Nizip Zeytinyağı, Nizip Sabunu, Nizip Patlıcanı ve Nizip Mızar Havucu’nun coğrafi işaretlerini aldıklarını ve Nizip Zeytinyağı için Avrupa Birliği tescili başvurusu yaptıklarını belirtti.

Gaziantep ve Nizip’in, tarımdan sanayiye her alanda yatırım yapılabilecek önemli bölgeler olduğunu ifade ederken, tarım ve gıda ürünleri, sanayi, inşaat ve mobilya sektörlerinde bölgenin üretim çeşitliliğinin her geçen gün arttığını vurguladı.Bu ürünlerin uluslararası pazarlarda geniş kabul gördüğünü söyledi.

Nizip Ticaret Odası’nın 2018 yılında Azerbaycan Bakü’ye düzenlediği ilk iş gezisinin ardından, bu yıl ikincisini gerçekleştirerek, iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmayı hedeflediklerini belirten Özyurt, Gaziantep ve Nizip iş dünyası olarak Azerbaycan’daki ticaret potansiyelini yakından incelediklerini ve bu ziyaretin her iki ülke için de verimli olacağına inandıklarını ifade etti.

Ziyaret sırasında T.C. Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı, T.C. Bakü Büyükelçiliği Ticaret Başmüşavirleri Ahmet Erdal, Murat Yaman, Yakup Sefer ve Tarım Müşaviri Hakan Kalender tarafından, gıda sektörü başta olmak üzere, banka, finans, lojistik ve firma kurulumu konularında NTO heyetine bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca, Azerbaycan’daki önemli firmalar hakkında bilgiler paylaşıldı.

Resim önizlemesi

Toplantı sonunda, NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt tarafından, Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı’ya, ziyaretin anısına plaket takdim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.